Adsense-top

Каракачанов произведе още 3-ма генерали... Вече са над 40 на 17 хиляди войска :)

Военният министър Красимир Каракачанов повиши още 3-ма военнослужещи до генерали.
От началото на 2019 година в редиците на армията ни ще има трима нови с лампази.
Така общият брой генерали надхвърля 40.
Междувременно, армията има недокомплект и реално служещите са около 17 хиляди души. Няма и 2 пълни дивизии.
Подобен състав предполага не повече от 1 или 2 генерали максимум.
С решението на Каракачанов, освободен бе бригаден генерал Красимир Кънев от длъжността директор на дирекция „Стратегическо планиране“ в МО и назначен на длъжността директор на Щаба на отбраната. Той беше удостоен и с висше офицерско звание генерал-майор.
Ново висше офицерско звание бригаден генерал получи и полковник Здравко Пехливанов, който също ще заеме нова длъжност като заместник-директор на дирекция „Операции и планиране“ в Международния военен секретариат на НАТО в Брюксел.
Стайко Прокопиев получи длъжността директор на дирекция „Стратегическо планиране“ на Министерството на отбраната, и висше офицерско звание бригаден генерал.
В приветствието си държавният глава пожела на новопроизведените генерали да продължават да работят все така отговорно за развитието на Въоръжените ни сили, за разширяване на спектъра от техни способности и за издигане на авторитета им. Той обаче косвено изрази и резерви към поведението на висшите военни и лакейниченето им към Бойко Борисов и Шайката.
„Помнете от историята на българския генералитет, че сляпото покорство и безропотно подчинение могат и да донесат една звезда отгоре на пагоните и няколко години служба, но не могат да спасят от презрението на подчинените и на българския народ“, посочи още президентът и призова генералите да бъдат всеотдайни в дейността си.
На церемонията присъстваха политическото ръководство на Българската армия и роднини на удостоените с висше офицерско звание.

No comments:

Post a Comment