Adsense-top

Хитът на тазгодишните празници - елха нападна хора... :)

СЕДМИЧЕН ОБЗОР
Добро утро, българи!
Какво се случи до днес, 29.12.2018 година на Територията:
- Посрещнахме Рождество Христово – светъл празник за всички християни. Не толкова светъл за прасешките попълнения през годината.
Народът по стара традиция се отдаде на свинско и винско, а не на молитви и благодарност.
Но...здраве да е! Важното е да сме щастливи. А Рождество Христово е ден, в който семействата се събират заедно и се обичат.
Поне един ден. А така ни се иска всеки ден да е Коледно чудо и сме щастливи и заедно около пълна трапеза.
- По негова си традиция, Премиерът-Слънце загърби големият християнски празник и на Бъдни вечер посрещна принц от Саудитска Арабия – за какво и защо, само банковите сметки знаят! На всички ни е интересно какви ги върши нашият при пясъка и арабите при нас, но явно преди сериозен съдебен процес срещу предателите на България, това няма да го разберем. Но не се съмняваме, че се размятат едни пари и един пясък. Парите за Боку, пясъкът - за нас! И сме в ролята на излъганите камилчета, естествено!
- Случи се Коледно чудо – ЕЛХА НАПАДНА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ! Първа и злобно ги обиди с вида си и със звездите по нея. Видни български русофоби я заподозряха като Петата колона в България, хибридно оръдие, данайски подарък и кръвна обида за тях. Поради което справедливо се защитиха, като я намразиха и организираха протест срещу нея. Елхата стоически издържа и не взе отношение по случая, с което стана още по-подозрителна. Както се знае в България, ако не се защитиш, значи си виновен. Български политик – Костадин Костадинов от партия „Възраждане”, изумен от омразата срещу елхата, нарече русофобите платени жълтопаветници и олигофрени. С което, без да иска, предизвика чутовен дипломатически скандал, поради качването на публикацията му на страницата на Посолството на Русия. Това се прие от нашите новоизлюпени дипломати като почти обявяване на война, обида на държавата и т.н. .Нормалните българи продължаме да се чудим как и защо се мрази елха. Единственото, което ни крепи, че някои не са обявили още война на руската салата и руската водка, че тогава вече ще има открити военни действия на русофили и русофоби. Между другото, призовавам русофобите незабавно да обявят бойкот на руската салата и водката. Те са хибридни! Могат да ги заместят евентуално с малки розови хапченца.
- Здравеопазването вече е в клинична смърт. Половин милион българи нямат достъп до личен лекар. Тези, които имат, пък съжаляват. Както се казва, Господ здраве да ни дава! Ама все пак си плащайте осигуровките, на държавата й трябват пари! А междувременно събирайте дарения за операции на болни дечица, защото излишните пари в бюджета отиват за златни топки /на кого ли, сега се замислих колко е символичен подаръкът на Илияна Раева/, за строителите и за бонуси на политиците. На нас се пада отговорността и тежката задача да се грижим за здравето си и да си помагаме взаимно. Здравната каса е да ни контролира и насърчава взаимопомощта.
- За поредна година се проведе „Българската Коледа” – за събиране на дарения за болни дечица. Отново от „осанна” до „разпни го”. Безспорно инициативата е много добра и помага на децата. Също безспорно това е основно задължение на държавата, която абдикира от всичките си задължения към децата. И която раздаде само на висшия ешалон във властта коледни бонуси, които щяха да стигнат за лечението на всички болни деца в момента. Изумително обаче беше „проглеждането” на журналистката Ани Салич, която от години беше водеща на „Българската Коледа”, естествено не благотворително, която изведнъж разбра, че не трябвало децата да се лекуват с дарения. Или много бавно мислене, или много къса памет. Или пък убийствено желание да се пробваш в политиката. Ако мине номера, разбира се. Все пак, да си пожелаем следващата „Българска Коледа” да събира дарения за подаръци на болните дечица, а не за спасяването на живота им. А държавата да заеме мястото си и отговорността си.
- Още от времената на охранителната си фирма, Боку-Слънцето знае, че съчетанията с бухалки и с ленти носят пари. Затова и като се огледа къде да даде едни излишни 1,5 милиона лева, съвсем случайно щедрото му око се спря на голямата негова фанка Илияна Раева. Да има къде да тренира децата, разбира се. Нищо лично, няма нищо общо, че постоянно го хвали и защитава по медиите, а дъщеря й Славея по организъм се произнесе, че й се повръща от майките, като удари едно голо рамо на правителството. Единствено ни остава да се надяваме, че децата при тренировките ще се учат само на спорта, но не и на отношението към другите и към хората от треньорката си. Че като гледаме какви резултати във възпитанието е постигнала, бледнее ни фантазията....
- Ф-16 ще бъдат. При върло наддаване, САЩ дадоха по-добра комисионна /лапсус, цена/. Разбрахме, че дори ядрено оръжие могат да превозват. Как, защо и къде не стана ясно. Но поне разбрахме, че ще строят завод за строителство на новия ни въздушен флот. И като станем едни асове, направо съседите ни ще получат уплах от нас! Да го мислят следващите правителства, важното е сега да се усвоят парите.
- Разбрахме, че да си политик, не изисква нищо друго, освен кротко да си седиш в ъгъла на пленарната зала и да си решаваш кръстословици /за по-интелектуалните, разбира се, другите могат да си разглеждат фейсбука/. 15 депутати нито веднъж не са се изказали по време на мандата. Бравос, силни и смели, стоят и не си споделят мнението. Нищо, че затова сме ги изпратили там. Но явно са преосмислили ролята си и са я свели само до натискането на едно копче. Което пък и добре обучена май@на може да го прави! А ни струват по 96 000 лева парчето – депутатин де, умножете ги по 15 за година, след това по четири – за мандата. И завиждайте!
Eдна политическа седмица от 2018 година. Седмица на омраза, противоречия и трапези. На семейни събирания и самотно очакване. На отчаяние и на надежда.
Да посрещнем след няколко дена новата 2019 година. С надеждата, че няма да е все така!
Бог да пази България!
„Шести септември”

Елена Гунчева

No comments:

Post a Comment