Adsense-top

Ген. Шивиков запали мрежата: Народе, не усещаш ли, че си предаден от своите и обречен на мизерно съществуване?!

Бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада и началник на българския контингент в Афганистан ген. Димитър Шивиков публикува разтърсващо съобщение в профила си във Фейсбук.
В него той изобличи САЩ като Жандарм №1 на света и обвини Вашингтон в „брутална намеса“ във вътрешните работи на България.
Припомняме, че бившият боен командир беше обвиняем по три дела от Военна прокуратура за злоупотреби и превишаване на правомощията си.
През юли тази година ген. Шивиков бе напълно оправдан от Военния съд в Пловдив и по последните от предявените му обвинения.
Ето и постът на ген. Шивиков, публикуван във Фейсбук:
„ДАНО, ДАНО, ДАНО разбера, че силата е в мен и в теб НАРОДЕ????“ и да сложим край на това мракобесие, на тази брутална намеса във вътрешните ни дела, на бруталното влизане с бутонките в нашата национална идентичност, защото посолството на САЩ в България приветства силата на българския дух и ни го втълпява ежедневно и ние търпим ли, търпим. Велики държави и империи са били унищожавани и заличавани от картата на света не толкова с военна сила, отколкото чрез предателства от вътре.
Народе, не усещаш ли, че си предаден от своите и обречен на мизерно съществуване?! Една дузина хрантутници на чужда ясла (с отвъд океански превкус) се надпреварват от сутрин до вечер да ни облъчват с техните брътвежи, че „повече Америка в България винаги е по-добре, отколкото по-малко Америка в България. Е, най-добре би било цяла България в Америка под формата на щат, но това е само мечта непостижима…“.
Те безскрупулно обявяват Русия за най-големия враг на България и с това мислят, че печелят народната любов. В една елха виждат заплаха за националната ни сигурност, а не отчитат и не коментират арогантната намеса в нашите решения какви самолети да се купят.
Двамата най-висши дипломати на САЩ предварително обявиха уж българското решение на експертната комисия за новите изтребители. Дори единият от тях дойде тук, за да се увери на място, че не е допусната грешка.
Една друга братска нам страна, която винаги е отстоявала българския национален интерес си изпраща боклуците в Отечеството ни да го горим и по този начин да се отопляваме. Питам аз – като е безопасно защо не го горите у вас, британци, а се харчите да го пращате тук или ние сме за вас бунището на Европа?
Не Русия е агресивна държава №1 в света, САЩ са жандарм №1 в света. Това го признава самият президент Доналд Тръмп, който при посещението си днес в Афганистан каза, че САЩ няма повече да са жандармите на света. Кратко и ясно. Аз знам от опит, че там където са се намесили те – повече държавност няма, там има разруха, там има тероризъм, там има анархия, там има увеличаване на производството на наркотици или суровини за наркотици, това се превръща в територия, от която те ще се възползват в даден момент.
За доказателство вижте политическата карта на света. В този смисъл за мен много по-близка ми е Русия и руския народ. Една елха създава чувство на уют и топлина, вяра и надежда в по-добро, а една непрекъснато натрапчива реклама ме отвращава.
За мен над всичко и всички е България. България е била силна, с международен авторитет и респект, когато българските правителства са водили относително самостоятелна или по-точно равнопоставена политика с другите държави. На първо място ние трябва да започнем да уважаваме себе си, да не се прекланяме пред когото и да е било, да се гордеем, че сме българи и нашата родина е древна страна.
За България и българския народ с чувство на гордост и значимост!“

12 comments:

 1. hubavi dumi ,no vav vas esilata i vazmoznostite az sas samobrasnachkata kakvo moga da storja ????

  ReplyDelete
 2. МНОГО ПРАВИЛНО ЩОМ АРМИЯТА СЕ СЪБУЖДА ЗНАЧИ ЩЕ Я ИМА БЪЛГАРИЯ !

  ReplyDelete
 3. Абсолютно точен анализ.


  ReplyDelete
 4. Най-после инякой военен и то генерал да каже нещо вярно!!! Американците убиват достойнсвото на Българите! По-добре без тях, от колкото с тях!

  ReplyDelete
 5. Ще сърбате попарата и на Руснаците много скоро!Не били агресор...Вижте какво правят в Украйна.

  ReplyDelete
 6. Gen.RADEV TI SI NA HOD. ILI STOPLIA6 OTNO6ENIATA M/U BULGARIA I RUSSIA .ILI HVA6TAI GORATA

  ReplyDelete
 7. Нашите от САЩ ЩЕ СЕ ЗАСЕЛВАТ ВКУПОМ В РУСИЯ. СВЯТ ШИРОК.

  ReplyDelete
 8. Нали се сещате че като хвалиш и величаеш русия може да си крал от държавата но няма да те осъдят????аз бях осъден като председател на ЛС че сум изписал фураж за животните със стара дата????заради това др. генерал внуците ни ще се раждат на запад а не в твоята русия????

  ReplyDelete
 9. Нали се сещате че като хвалиш и величаеш русия може да си крал от държавата но няма да те осъдят????аз бях осъден като председател на ЛС че сум изписал фураж за животните със стара дата????заради това др. генерал внуците ни ще се раждат на запад а не в твоята русия????

  ReplyDelete
 10. Нали се сещате че като хвалиш и величаеш русия може да си крал от държавата но няма да те осъдят????аз бях осъден като председател на ЛС че сум изписал фураж за животните със стара дата????заради това др. генерал внуците ни ще се раждат на запад а не в твоята русия????

  ReplyDelete
 11. Браво генерале!
  Заставам плътно зад теб. Ръководните евреи чрез САЩ искат да властват над целият свят. За тях според тортата и Талмуда ние сме ГОИ. Те разрушават страни за да властват над тях.
  Трябва в началните ни училища да се изучава ВЕРОУЧЕНИЕ. Без нашите християнски ценности ние сме обречени. Нямаме страх от Бога! За това има толкова много предатели на националните ни интереси.

  ReplyDelete
 12. Бегом марш в Русия тъпак.

  ReplyDelete