Adsense-top

Путин донесе на България милиони. Застави Украйна да намали таксите за транзит на газ... САЩ доят от нас милиони за Ф-16 и централи за скъп ток...

Последователната политика на Владимир Путин срещу монополна на Украйна и американските терористи в транзита на природен газ, даде първи брутален разултат.
Националната комисия, която регулира сферата на енергетиката и комуналните услуги на Украйна, понижава таксите за транспортиране на природен газ по газотранспортната система на страната от днес, 1 януари, съобщи управляващата регулаторния орган Оксана Кривенко, цитирана от ТАСС.
"Влизаме в новата 2019 година с европейски конкурентоспособни такси за услугите по транспортирането на газ от и до началните и изходните точки. Те са намалени двойно", написа тя във Фейсбук.
По думите на Кривенко новите такси са компонент от крайната цена на газа за потребителите. "Всъщност цената на вносното синьо гориво на пазара на едро се намалява с 6 долара", твърди тя.
Кривенко заяви, че в резултат на приетото решение украинската газотранспортна система "утвърждава конкурентоспособността си като абсолютна и по-изгодна икономически алтернатива на "Северен поток" и други обходни газопроводи".
По данни, предоставени на сайта на компанията "Укртрансгаз", в края на миналата година таксата на входната точка на украинската газотранспортна система е била 12,47 долара за хиляда кубически метра, а на изходната точка е варирала от 16,74 до 32,80 долара за хиляда кубически метра.
Така всъщност се вижда огромната полза от изграждането "Северен" и "Турски" поток. Американците, които приватизираха украинските тръби държаха безумни цени, които надуваха разходите на потребители като България.
Сега реално и ние ще плащаме по-малко.
Путин ни спаси милиони, докато САЩ само се чудят как да ни времат парите, в замяна на снимки с Бойко и потупвания по рамото...

No comments:

Post a Comment