Adsense-top

Едър богаташ: Големият ми син завърши и сега работи при мен, започна с 1800 лева заплата...

Големият ми син завърши и сега работи при мен, давам му 1800 лева заплата, коментира Пенчев.
Една част от обществото е свикнала, че ще си живее добре без значение от положените усилия и това е вредно за всички.
Поговорката „Който не работи, не трябва да яде” е вярна, но се изисква твърдост, за да не си позволиш да помогнеш на „гладния”.
Така бизнесменът Ивайло Пенчев вижда големия проблем не само на България, но и на всички западни страни.
„Произтича от Държавата на благоденствието. Когато държавата изпраща послание към хората: „Вие, глупави, умни, мързеливи, няма значение, вие заслужавате достоен начин на живот, всеки човек заслужава да живее достойно!”, това послание разглезва и унищожава (…) Точно тази склонност да помагаме на ленивите, които са по избор зависими, е вредна за обществото”, заяви той в студиото на „Тази събота”.
Пенчев цитира Ницше според когото милосърдието било „един от най-големите пороци”.
„Трябва да знаем, че България не е най-лошото място и въобще не е от най-лошите места. България има шанс да се развие много по-бързо от голяма част от останалия свят”, подчерта Пенчев. Той изрази мнение, че ни липсва самочувствие и това не ни позволява да продаваме продукцията си скъпо и да бъдем независими: „Едно известно време сме били васали на турците, после – на руснаците, а сега – на американците”.
Според Ивайло Пенчев страната може да се развие много по-добре, ако няма съпротива от страна на администрацията за внос на работници от чужбина – например, от Шри Ланка или Пакистан.
„Всяко общество се развива благодарение на една прослойка – предприемачите. Никой друг не развива обществата и не създава устойчиво богатство както предприемачите”, категоричен беше той.
В същото време, той подчерта, че у нас има олигарси, които са „лешояди” и само „разпарчетосват”, като даде пример с Николай Банев: „Аз създавам стойност, а този човек е от тия, които унищожават стойност (…) Такъв човек не е предприемач, това е тарикат”.

Петел

1 comment:

  1. ЗНАЧИ ПАК ОТНОВО ДЕЛЕНЕ НА СВЕТА ПАК ПРЕГРАДИ И СТЕНИ ВЕКОВНИ СЕ ИЗДИГАТ ИТО В ИМЕТО НА КОГО НА ЕДРИЯ КАПИТАЛ ЕДНИСА РОДЕНИ МЪРЗЕЛИВИ ДРУГИ БОГОВЕ ИЗБРАНИ СТАРАТА ПЕСЕН НА НОВ ГЛАС ТИСИ НИЩО АЗ ВСИЧКО НО ГОСПОДА ДЕВОДИТЕ СВЕТА КЪМ НИЩОТО ВАШЕТО ВЕРУЮЕ ОСТАРЯЛО ОТ ВЕКОВЕ СВЕТА ВЪРВИ НАПРЕД ВИЕ ИСКАТЕ СТАРОТО НОТОСВЪРШИС МИНАЛИЯ ВЕК ИНЯМА ВРЪЩАНЕ РАЗБЕРЕТЕ ГО И НЕСЕ ОПИТВАЙТЕ ДА ГО СПАСИТЕ

    ReplyDelete