Дежа Вю! България през 1997 г. Тогава дори орден на Сорос дадохме... :)

В рамките на икономическия и политическия дневен ред на Световния икономически форум в Давос, македонският премиер Зоран Заев се срещна с американския милиардер Джордж Сорос.
Той е основател на Фондация „Отворено общество“, но присъстваше и нейния председател Патрик Гаспар, предава скопското електронно издание „МКД“, цитирано от Агенция "Фокус".
„Присъединяването на Република Македония към НАТО и интеграцията в Европейския съюз бяха оценени като ключови ходове, които обезпечават стабилност и сигурност на страната и региона и отварят врата за нови чуждестранни инвестиции, развитие на македонската икономика и подобряване на качеството на живот на гражданите“, съобщи македонската правителствена пресслужба
Заев и Сорос са разменили идеи за интензифициране на сътрудничеството между правителството и Фондация „Отворено общество“ с цел осигуряване на по-добри възможности за грижи и за предучилищно образование на децата и за по-голямо участие на гражданите роми в различни сфери на обществения живот в Македония.
В разговора, както се посочва в изявлението на Правителството на Република Македония, беше подчертано значението на Националната стратегия за обществото и мултикултурализма, както и необходимостта от интензивно участие на гражданския сектор в създаването и изпълнението на стратегията, за да се подкрепи социалната тенденция на насърчаване на доверието и комуникацията между различните граждани и общности в Република Македония, обяви правителството в Скопие.
В същото време Панос Каменос, бившият министър на отбраната на Гърция, който излезе от управляващата коалиция в протест срещу сделката за името между Атина и Скопие, призова депутатите да отхвърлят „това престъпление“ в „Туитър“ и прикачи снимка от срещата между македонския премиер Зоран Заев и милиардера интернационалист Джордж Сорос, пише електронното издание на вестник Kathimerini.
„Надявам се, че дори в този момент, тези, които не са били убедени да участват в това престъпление срещу облаги ще разберат какво се случва всъщност и, като всички гърци, ще блокират това престъпление със своя вот“.
Снимката на Заев и Сорос е направена в четвъртък по време на Световния икономически форум в Давос и бе публикувана първо на профила на македонския премиер в „Туитър“.
Изданието припомня, че Каменос често е обвинявал високопоставени държавни служители в родината си, че са подкупени от милиардера да подкрепят споразумението, което отваря вратите на Скопие към членство в ЕС и НАТО.

Източник: Епицентър

П.П. Припомняме, че след преврата срещу Жан Виденов през 1997 г., правителството ни стана пръв приятел с Джордж Сорос, и дори му дадохме орден...

No comments:

Post a Comment