Adsense-top

Никой не може да конфискува кораб на стойност 200 милиона, без нареждане "най-отгоре"... Заради НЕГО ще загубим милиарди по цял свят...

Фалшифицирани подписи, нотариални заверки, компании и ... мутри, които са обслужвани от държавни институции.
Шефовете на Гранична полиця и на Морска администрация няма да действат на своя глава.
Нямат писмена заповед, има телефонно обаждане ”от горе” от лице, което също получава телефонно обаждаен ”от горе”.
Това коментира Илиан Василев по повод информацията, че Либия ще задържа български кораби заради ”пиратска” атака на танкер в Бургас.
Ето какво още написа той:
Този път няма да могат да минат само с оставки на бушоните.
Всеки с нормален разум разбира, че шефовете на Гранична полицяи и на Морска администрация няма да действат на своя глава. Нямат писмена заповед, има телефонно обаждане "от горе" от лице, което също получава телефонно обаждане "от горе".
Фалшифицирани подписи, нотариални заверки, компании и ... мутри, които са обсулжвани от държавни институции. Намесата на държавните институции вече прави България страна. Честито, Български кораби ще бъдат арестувани в либийски пристанища.
И това е само началото. По линията на арабската солидарност българските кораби вероятно ще започнат да бъдат арестувани в което да е пристанище на която и да е арабска страна.
И исковете за стотици милиони долари ще полетят към България, само защото една "мутра" на власт е наредила на институциите да се намесят в защита на друга мутра.
Оставките да започнат сега - шеф на гранична полиция, шеф на морска администрация, след това министри и пълно разкриване на лицата, и най-вече на "обадилия" се от София.
Още когато прочетох за този скандал в края на миналата година разбрах, че нещата ще ескалират. Но се надявах, да не бъде толкова грозно.
Не завиждам на нашите дипломатически представители по света, които са принудени да обслужват "охранители".
Вече сме на етапа "през просото".

Заб.: По настоящите цени, кораб с подобна водоизместимост струва 100-130 милиона долара, т.е. близо 200 милиона лева. Наивно е да вярваме, че в България някой може да направи подобна измама, без участието на самия връх на властта...

No comments:

Post a Comment