Adsense-top

Всички арабски страни ще подкрепят Либия, предстоят конфискации на БГ кораби по цял свят... Защото Бойко задигна едни 200 милиона...

Случаят с откраднатия от Шайката либийски кораб изобщо не е само "търговски спор".
Този кораб е собственост на либийски шейхове, а Либия в момента се контролира от терористични милиции.
Т.е. Бойко Борисов пряко рискува терористичен удар у нас.
По настоящите цени, кораб с подобна водоизместимост струва 100-130 милиона долара, т.е. близо 200 милиона лева.
Наивно е да вярваме, че в България някой може да направи подобна измама, без участието на самия връх на властта...
Т.е. Бойко е лично замесен.
Ето какво написа по въпроса анализаторът Илиан Василев:
"Уникална е способността на българската държава да се закопава. Проблемът не е в това, че сме затънали в този случаи.
Да пренебрегнеш решения на Върховния административен съд, като се позовашеш на някакво абстрактно "задължение" на институциите да съдействат на ЧСИ /вижте колкото автоматично става това, за всеки отделен случай за да се убедите само там, където има достатъчно силен "мотив" - разпореждане "от горе" или натиск/ е меко казано манипулативно.
Второ, да пренебрегваш разликите между международно публично и частно право и да твърдиш, че частни субекти имат право да завземат собственост на чужда държава и това било частноправни отношения, издава силна преднамереност.
Росен Желязков сега защитава Дон Бойко, като добър лейтенант, но тези саможертви са безсмислени. Случаят е международно правен и лошите вести тепърва предстоят.
Казусът не е българската компания "Булгаргеомин", а фейк със същото име, което купува дълг от синдик на фалиралата компания. А там са мутри, които са свързани с Дона.
А сега да им кажа какво следва.
Този кораб вече е "прокажен" - не може да мине през Босфора. Тоест единствената опция е да го продадат в Русия на скрап. Но много се лъжат ако мислят, че Русия ще ни спасява от този скандал.
Второ, обект на арест ще бъдат не само български кораби под наш флаг, но и кораби собственост на частни български копании /.
Не твърдя, че това е законно, но след като чертата на законността е премината няма граници. Още повече и това министър Желязков пропуска - има решение на ВАС корабът да бъде освободен, което е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за изпълнение и основание за осъждане на България във всеки международен съд като обвиненията могат да включват дори пиратство и съдействие на пиратство.
Трето, при международен спор валидни и меродавни са решения на международен съд.
Какво е пречело на този който има този дълг, да осъди либийската държава в международен съд за тези 9 милиона долара и вече с това решение да се арестува кораба? Игрите с български ЧСИ и фалшифицирани заверки на ипотеки, само утежняват общата схема на държавното пиратство, което съсипва репутацията на страната.
Този скандал тепърва ще набира сила. Въпрос е на малко време - всички арабски страни да се присъединят към призива на либийските власти да се блокират български кораби.
Някой изобщо мислил ли е за това?
Дон Бойко?!?!

Илиан Василев, Фейсбук"

No comments:

Post a Comment