Adsense-top

Симона, чието бебе бе отнето: Не може на приемния родител да дават 800, а на майката – 100 лева

Не е справедливо на приемният родител да дават 800, а на майката – 100 лева.
Това каза пред камерата на Нова телевизия 26-годишната Симона Алексова. Жената, чието бебе бе настанено от социалните работници в приемно семейство, уверява, че може да се грижи за него.
Детето й се родило на 11 декември, но младата жена е лишена от държавните служители от възможността да се грижи за него.
Случаят доби популярност заради твърденията на майката и бабата на детето, че то им е отнето, въпреки желанието им да се грижат за него.
След раждането, детето било поставено в кувьоз. А поведението на майката прави впечатление на лекарите в отделението. Те смятат, че тя е с "интелектуален дефицит".
"Контактът с майката е малко труден. Това, че не може да се общува с нея, не значи, че е лош човек. Въпросът е преценката дали може да се полагат грижи за детето", коментира д-р Хризантема Георгиева, началник отделение в МБАЛ-Смолян.
Седмица след раждането от болницата подават сигнал в Агенцията за закрила на детето.
"Жената е неориентирана за време, тъй като се познава с биологичния баща от седем месеца", заяви социалният работник Анелия Хаджийска, социален работник.
Симона и майката ѝ са убедени, че могат да грижат за бебето и не са съгласни да го дадат приемно семейство.
Според социалните служители няма ограничения за срещите, а целта е детето да бъде върнато в семейството. Те отчитат като положителен факт, че Симона е подобрила битовите условия, в които ще отглежда бебето.
Основният проблем при тези пари е, че ако дадат на майката 800, от това ще се възползват безбройните цигански фамилии, които от това се издържат.
Държавата има достатъчно пари, за да дава на всяка майка и по 1000 лв. Но няма право да сложи етнически ценз, за да отсее разумната от неразумната инвестиция.
Затова стигаме до абсурди - на приемни родители - 800, на майката - 100...

Източник: Трафик Нюз

No comments:

Post a Comment