Бойко охули "на кръв" българското офицерство... По царско време вече да има преврат и той да е разстрелян...

"Десетилетия лъжат хората, че ще купуват самолети, а през това време се напълнихме с транспортна техника и то само във Военновъздушните сили.
И нямат вътре една пушчица, едно патронче не мога на изстрелят – техника за бягане, да се изнесат Генералният щаб и всички управляващи бързо при война.
Нито една съпротивителна единица.
И те ни дават оценка. Ние си пазим институциите, спазваме конституцията”, това заяви премиерът Борисов на 13-тата среща на бизнеса с правителството по повод конкурса за изтребителите.
При подобна обида, преди 9 септември офицерството би се вдигнало, и би изгонило наглия управник на секундата.
Може и да го разстрелят направо в кабинета му.
Но не и в днешната ни окаяна, благодарение на Борисов, държавица...
По-добро място за живеене от България в ЕС няма, по-висша степен на демокрация няма, продължи премиерът, предаде репортер на БГНЕС.
„Да обвиниш българското правителство, че прави далавера с Тръмп и САЩ – това възможно ли е? Не, благодаря! По-прозрачна процедура няма. Само, че в България нали крадецът вика: „Дръжте крадеца” – това е много често срещано явление”, коментира Борисов. Репликата му е по повод вчерашното изявление на президента Радев, че процедурата е непрозрачна и корупционна.
"Дете с пояс да влезе във водата, го виждаме - дали е в Дунав, дали е в Черно море", това каза премиерът, за да илюстрира колко прозрачно се търгуват и доставят горивата. Темата на срещата на бизнеса с правителството е въвеждането на еврото. Там са и еврокомисарят Валдис Домбровскис, и финансовият министър Горанов.
Борисов обяви , че новопостроените участъци от магистрала "Хемус" ще я превърнат в река, по която ще потекат инвестициите в Северна България.
"Полагаме огромни усилия с "Хемус". Където са "Тракия", "Марица", "Струма", заводите никнат като гъби. В края на март ще започнем поне още три лота по "Хемус". Това ще е реката, по която ще потекат инвестициите в Северна България", увери Борисов. По думите на премиера в Габрово бил "докаран" пети немски завод заради магистралата, съобщи "Дневник".
Премиерът разказа за новия завод за автомобили в Димитровград, който бил огромен, а накрая по думите му цялата продукция се затваряла в един куфар и заминавала за Кьолн и Финландия. Близо 70% от работещите в завода били роми, справяли се прекрасно с най-съвременна техника. Минималната работна заплата била 1040 лв., а отделно хората получавали ваучери.
Борисов каза още, че правителството му е за влизане на страната в еврозоната, което минава през стабилна банкова система. По думите му критиците казвали, че ще се повишат цените, но всички държави, на които България искала да прилича, ползвали еврото.
"Защо се плашат? Нито централните банки, нито банките в съответната държава могат да си позволят волност. Защо ни е страх тогава да дисциплинираме този сектор? Той е важен за нас. Целта е, ако някой доведе до фалит на банка, той да понесе отговорност", обясни Борисов. Той обяви, че с влизане в Единния банков съюз ще има стабилна банкова система и дисциплиниране на банковия сектор, за да не се случва това, което се случвало по времето на министър Румен Гечев (икономически вицепремиер в правителството на Жан Виденов) и при последното правителство на БСП (по времето на кабинета "Орешарски" фалира КТБ).
От думите на премиера се разбра, че при негови разговори Ангела Меркел и Еманюел Макрон те искат да гарантират на данъкоплатците си, че сценария с Гърция няма да се повтори, заради което България трябвало да влезе в банковия съюз и големите банки да не "правят глупости". "Дисциплина, сигурност, прозрачност. И срещу пране на пари и срещу ниски доходи", допълни Борисов.

Източник: СЕГА

No comments:

Post a Comment