Русия излезе виновна и за проблемите на Банов...

Боил Банов се обяви за рекетиран и за жетва на изнудвачи.
Тезата му е, че от БСП го атакуват, защото имал договор с Ермитажа и откупил потрета на княз Александър Батенберг.
Министърът на културата все още не е подал оставка, но е декларирал пред премиера, "че във всеки един момент може да се тълкува, че съм подал оставката си".
Борисов подкрепил министъра и му казал да не се предава.
Това разказа пред Нова телевизия Боил Банов, главен герой в разследването на депутата от БСП Елена Йончева, свързано с фалшифициране на документи в полза на частна фирма. Аферата "Ало, Банов съм" реално ощетява държавата с около 1 милион лева.
Министърът продължава да твърди, че записът, който представиха от БСП вчера, е нагласен.
Много хора знаят, че съм рекетиран. То си е като малка организирана престъпна група. Това са схемаджии и изнудвачи, единият работи в администрацията – Ангел Ангелов, другият - Иво Костов, работи отвън с проекти с изнасяна вътрешна информация от Ангелов. Това правят тези момчета – шантажират, разясни своята версия Банов.
Преди години шефът на европейската дирекция казва, че този човек – Ангел Ангелов, записва от години всеки висшестоящ, при който влезе. При мен действат през трети лица. Изпращат ги, за да ми кажат, че ако не направя нещо, което искат, ще ме съсипят, ще ме унищожат, ще ми разгонят фамилията, оплака се министърът.
И обясни ситуацията така: "Този човек беше в силна тенденция, докато бях зам.-министър, но когато станах министър, тази тенденция малко спря, може би някакъв уплах е получил".
Банов се обяви за жертва на опозицията. БСП и Елена Йончева взеха от едни изнудвачи - Иво Костов и Ангел Ангелов, една помия и я хвърлиха на мен. Сега се чудя къде да ми учи детето. И без това се скъсваха да го бъзикат, че баща му е министър, сподели тревогата си Боил Банов. Социалистите му имали зъб заради добрите му отношения с Русия. "БСП са приватизирали отношенията с Русия, а аз имам договор с Ермитажа, не можаха да го преглътнат", е тезата на министъра. Не могат да преживеят това. На прицел съм от октомври. Инфантилен е пиарът на БСП, възмути се министърът. От БСП, по думите му, са направили "тази глупост" срещу него, за да спрат еуфорията, възникнала, след като той е откупил на търга във Виена портрет на княз Александър Батенберг.
Накрая Боил Банов заключи: "Жална ни майка, ако така ще спечелят избори. Изнудвачи, хора, които скалъпват. И това им е работата да скалъпват. И Елена Йончева взима във вторник този запис. Не знам дали се познава с тези изнудвачи. Или не ги познава и тогава идва рекетьор, дава нещо и сега излиза!"

Източник: Дума

No comments:

Post a Comment