Adsense-top

Борба с мафията по ГЕРБ: Взимаме "Русалка" от Банев, и я даваме на Митко-Каратиста... За народа... нищо... :)

Димитър Спасов, по известен с прякора Митко Каратиста, шеф на охранителната фирма “Делта гард” взима ваканционен комплекс „Русалка“ край морето, твърди сайтът „Скандал“.
В медийните среди все повече се носи мълвата, че Митко Каратиста ще вземе ваканционно селище „Русалка“ на Баневи.
Всеизвестно е, че Митко Каратиста и Баневи имат конфликт.
През лятото на 2017г. Каратиста нахлу в къмпинг „Каваци“ заедно с 20 въоръжени гардове, защото имотите били негови и влезе в конфликт с охраняващата фирма там.
Димитър Спасов претендира да е собственик на имота, който му се полагал заради дълг на Баневи към него, надхвърлящ стотици хиляди левове.
Според Николай Банев Каратиста е замесен в кражба на негово имущество. Случаят бил в Казанлък – кражба за 1 млн. лева на скрап от завод на Банев, след като фирмата на Каратиста била наета да охранява стоката.
Комплекс  „Русалка“
Русалка е разположен в уникалния природен резерват „Птичия залив“ (известен още като Таук лиман и Наневска тузла) на север от нос Калиакра. Отстои на 20 км източно от Каварна, на 35 км от Балчик и на 80 км от Варна.
Ваканционното селище, по-късно наречено ваканционен клуб „Русалка“, е създадено през 1968 година, по френския модел на „Клуб Медитеранее“.
Курортът е известен с екзотичната хубост на своята крайбрежната ивица. Изключително красиво насеченият скалист бряг, малките закътани пясъчни ивици, вековните дъбове и други растителни видове привличат много туристи.
Ваканционен клуб „Русалка“ разполага с 500 двойни бунгала, разположени по брега на морето. Осигурени са възможности за практикуване на различни спортове. Петнадесетте тенис-корта привличат и аматьори, и професионалисти. Спортните съоръжения включват волейболни и мини футболни игрища, гимнастически салон, тенис на маса. Яхтклубът разполага с 15 лодки и 15 канута. Комплексът предлага конна езда и училище по водолазен спорт.
Николай Банев и съпругата му Евгения  са собственици на ваканционно селище „Русалка“.
Ваканционно селище „Русалка” АД е правоприемник на държавната фирма „ВС Русалка”. През 1999 г. бившият приватизационен фон, собственост на Банев „АКБ Форес“, преименуван в „АКБ корпорация“, купува на търг ваканционно селище „Русалка“ за 2,01 млн долара.
Става въпрос обаче само за къщичките и съоръженията на известното дотогава като френско курортно селище. За земята години наред Баневи плащат наем на ловното стопанство в Балчик.
Областният управител на Добрич Ердинч Хаджиев, тихомълком харизал на Баневи терена от 300 дка., върху който е изградено ваканционното селище „Русалка“. Хаджиев отписал държавната земя от Държавния горски фонд. С акта на областния управител теренът на морския бряг става техен.
Така те отрязват свободния достъп до плажа, до рибарското селище, а и до близка частна туристическа база. Всъщност Баневи полдват и плажната ивица без наем. През 2004 г. Министерски съвет е прекратил договора на „Русалка“ за нея поради системно неплащане на концесията. След което Баневи продължили да ползват пясъчната зона, но без наем, защото били „инвестирали и поддържали плажа“.
Кой е Митко Каратиста?
Димитър Спасов е завършил в чужбина. Има висше образование. Учил е в Американския колеж в Атина – “Международни икономически отношения”. Владее писмено и говоримо два езика.
Занимава се с охранителна дейност.
Той бе част от Надзорния съвет на “ЧЕЗ България”.  Води се приближен до ГЕРБ.
Митко Каратиста е и бивш шофьор на Румен Николов-Пашата.
Каратиста се свързва често с истории за мелета из нощни клубове и заведения. Бил е в схватки с хора на Златко Баретата,  Митьо Очите, Жоро Бирмата.

Източник: https://www.skandal.bg/

No comments:

Post a Comment