Елена Йончева: Единствено можем и ще свалим режима на организираната престъпна група

Единствено левицата може да свали режима на една шайка, на организираната престъпна група.
Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева по време на заседанието на 49-тия конгрес на партията.
„Бих искала да ви разкажа една история за един бос, който управлява мафия.
Най-голямата мафия в една държава. Бос, който управлява тази мафия в продължение на 10 години.
Бос, който е известен с това, че най-добре и най-гъвкаво усвоява обществени поръчки чрез създадените за това схеми“, заяви Йончева и поясни, че става въпрос за босът на сицилианската мафия Бернардо Провенцано.
„Какво направи босът на България, който в продължение на 10 години управлява нашата родина. За 10 години, бъдейки в ЕС, ние имахме невероятния шанс да превърнем България в едно добро и достойно място за живеене.
С милиардите, които получихме от ЕС, ние трябваше да имаме европейски пътища, европейска здравна система, европейско качествено образование, свободни медии, свободна конкуренция. Къде сме днес?“, попита тя. „Пътищата ремонт – след ремонта. Най-неграмотните в Европа, а бяхме в челните редици по грамотност, имаме 60% функционална неграмотност“, коментира Йончева и посочи, че журналистиката е била на едно място по свобода на словото с Франция, а днес е на едно от последните. снимка: БГНЕС „В България управлява най-антиевропейската организация, която е имало.
Стигнахме на дъното на ЕС по всички показатели. Босът, който днес управлява България казва, че в България има корупция, както навсякъде в Европа. И е прав. Проблемът в България не е корупцията, а огромният грабеж“, заяви още Елена Йончева и отчете, че става въпрос за 11 млрд. евро. По думите й в страната ни има пълзящ авторитаризъм.
„Тази част от българската история ще бъде запомнена като режимът на една шайка, на една организирана престъпна група. Единствено левицата, най-голямата опозиционна партия в България може днес да свали този режим. Това не е лесно“, обяви тя. „Бих искала да се обърна към всички вас и към медиите, към журналистите. Знам, че свободата се отстоява изключително трудно. Знам, че работите в изключително сложни условия. Знам, че журналистическата професия е изключително трудна професия в наши дни. И въпреки всичко в големите медии останаха достойни журналисти“, заяви Йончева. Тя посочи, че са останали журналисти и в малките медии.

Източник: Информо

No comments:

Post a Comment