Adsense-top

Шефът на АПИ: Имаше хакерска атака

По разпореждане на премиера Бойко Борисов двама ръководители в АПИ и един от съветниците на регионалния министър ще понесат отговорност заради недобрата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка.
„Дейността на АПИ не се свежда само до продажбата на винетки. Има си членове на Управителния съвет, които отговарят за различни видове дейности.
До вчера на обяд не знаех за тези рокади. Това е преценка на премиера”.
Това коментира в „Събуди се” инж. Светослав Глосов, председател на Управителния съвет на АПИ, като не пожела повече да коментира решението на Борисов.
Не е изключено още хора да понесат отговорност за хаоса с винетките, като това ще стане ясно през следващата седмица.
„Има проблеми със софтуера, които веднага се отстранява. Това е нещо ново, което в момента се инсталира и започва да работи. Винаги има такива моменти. Считаме, че в рамките на една седмица няма да има никакви проблеми”, каза Глосов.
Според него освен софтуерните проблеми е имало и хакерска намеса в системата.
Хора са злоупотребявали с услугата за конвертиране на хартиени в електронни винетки. Това не се дължало на слаба защита, а на слабост в разработката на софтуера. Този проблем също се отстранява.
Светослав Глосов поясни, че до 15 януари ще се проявява толерантност към шофьорите, които не са успели да си купят винетка. Над 80% от действащите хартиени стикери са със срок до 31 януари.
„Системата на КАТ в момента се свързва с тази на ТОЛ управлението. КАТ обаче няма да глобяват за електронни винетки, а за липса на действаща книжна винетка, при положение че няма друга”, каза още Глосов.
ОТ ФОРУМА:
Какви бонуси са получили тези „специалисти“ /калинки/ през 2018 г. за „превъзходно свършена работа“ ?
Саботират ли ва? 180 милиона лева струва тази смешка.
При управлението на  ГЕРБ и ОП,  нещата в страната са неспасяеми!!!  Подслушване, репресии, псувания, заговори, интриги, простотии и др. !!! Смешникът Борисов със своята маша Цветанов докараха държавата до тази ситуация!!! Смешникът Борисов и Цветанов  бавно и неотвратимо вървят към пандиза!!!  В най-новата история на България само един факт е по-срамен от управлението на  Смешникът Борисов и това е фактът, че Смешникът Борисов и Цветанов са още на свобода!!! Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!! 
Че кой е понесъл отговорност досега?!

Петел

No comments:

Post a Comment