Adsense-top

Бумеранг по глупашката глава: Кметове на ГЕРБ на опашка при Бойко да ги освободи от винетки (които той току що въведе)...

Разпореждането на премиера Бойко Борисов по казуса с пътните такси по Северната тангента в София повлече крак.
Кметове от цялата страна имат намерение да поискат благоволението на Борисов, за да освободят от такси определени участъци от пътната мрежа. За утре, 4 януари, е насрочена среща между премиера и представители на Националното сдружение на общините в Република България.
Припомняме, че Столична община и АПИ спореха могат ли столичани да се освободят от винетките за Северната скоростна тангента.
Преговорите им обаче бяха обезсмислени след намесата на премиера, който разпореди "без винетки" и омаловажи всички обяснения на Пътната агенция, че трасето е част от магистрален път.
Щом като е освободил едно трасе от плащане, Борисов може да го направи и за други републикански пътища в градовете.
Жители на варненските села Тополи и Константиново и постоянно живеещи хора във вилните зони - край курорта "Златни пясъци" и летището в морската столица, настояха за отпадане на винетните стикери, тъй като казусът, според тях, е подобен на този в София за Северната тангента, пише Дир.бг.
Ще ни бъде необходима винетка, за да стигнем до бургаските квартали Ветрен, Банево, Рудник и Черно море, предупредиха медии в Бургас.
Беше отправен призив жителите на най-отдалечените квартали на всички градове да направят справка и да проверят дали трябва да купуват винетки, за да се придвижат до местоживеенето си.
С постановление на МС 945 от 2004 година се регламентира кои пътища са от републиканската пътна мрежа и кои са общински. Навсякъде, където започват пътища от републиканската пътна мрежа, а това е след табела "Край на населеното място", е задължително да има винетка. В решението на МС не е упоменато вилна зона ли е, постоянно ли живеят хора там, но по тези пътища винаги се е пътувало с винетка, държат на своето от Пътните управления по места.

No comments:

Post a Comment