Лицемерието на ЕС: Най-големият проблем на България е бедността, но прокарваме плана "Макрон" и ви закриваме ТЕЦ-овете...

Българската икономика има структурни проблеми, а ниският жизнен стандарт и бедността са основните проблеми пред България, която иначе върви уверено по пътя към въвеждане на еврото, заяви в интервю за БНР зам.-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, комисар за еврото и социалния диалог.
Въпреки това обаче, ЕК насърчава откровени анти-български мерки, които удрят именно икономиката - като ТИР-овете и ТЕЦ-овете.
Лицемерието е пълно - бедни сте, оправете се, но ние ще ви пречим...
В интервю за предаването „Събота 150“ на програма „Хоризонт“ по-рано тази седмица той обяви, че страната ни може да въведе еврото най-рано през 2022 г. За да стане това, България трябва да продължи да води „разумна“ фискална и макроикономическа политика, въпреки че европейската икономика рано или късно ще изпадне в рецесия.
Валдис Домбровскис припомни, че през лятото България ще получи отговор дали може да се присъедини към обменно-валутния механизъм ERM II.
Но очакваното „да“ или „не“ ще бъде дадено от следващия състав на Европейската комисия.
В края на месеца се очаква Домбровскис да пристигне в София и да отговаря на въпроси в рамките на т.нар. граждански диалог, а по-рано през седмицата в Рига той потвърди твърдата убеденост на евроинституциите да реформират еврозоната, която е готова да посреща нови страни - членки.

No comments:

Post a Comment