Защо прокуратурата се занимава с Йончева, а не с Пеевски и Бойко, които създадоха и плячкосаха КТБ?

Обвинението срещу Елена Йончева е най-нескопосаното, което съм виждал.
Няма никакво съмнение, че това политическа игра.
Защо прокуратурата се занимава с Елена Йончева, а не  с Делян Пеевски и Николай Бареков.
С тези думи коментира обвиненията срещу журналистката зам.-председателят на групата на БСП Антон Кутев.
По времето, в което тя е получавала парите от КТБ, половината от властимащите си държат парите в тази банка, но тях също ги няма в обвинението, каза още депутатът.
Той е категоричен, че атаката срещу Йончева е политическа. По думите му обвинението е повдигнато и защото тя си е позволила да направи много резки ходове, включително да осъди Борисов. Това явно е оказало своето влияние, смята Кутев.
След 4-5 години разследвания- кой е изпрал парите от КТБ, обвиниха Елена Йончева. А  един от най- близките хора до Цветан Василев по това време е Делян Пеевски, междувременно узакони стотици милиони. Той не е перач на пари, а Елена Йончева е - това е абсурдно, категоричен бе народният представител. Той попита още какво точно престъпление е извършила журналистката - това че е плащала за техника и си е теглила заплатата ли?
Антон Кутев коментира и предстоящия Конгрес на БСП тази събота. Подкрепата за БСП е достатъчно голяма, има и социолози, които го показват. Корнелия Нинова няма алтернатива за лидер в партията и това се знае от всички. И според социолозите е ясно, че БСП върви в правилната посока и  това ще се покаже и от Конгреса, категоричен бе социалистът.
На заседанието на Конгреса левицата ще обсъжда два документа - предизборната платформа и окончателния вариант на "Визия за България". Кутев заяви, че те ще определят много от нещата за евроизборите и подреждането на листата на БСП.

Източник: Дума

No comments:

Post a Comment