Adsense-top

ИЗБОРЪТ НА F-16 — БЕЗГРЪБНАЧИЕ И СЛУГИНАЖ

Изборът на самолетите F-16 е национално предателство, съсипващо военновъздушните сили на България.
Първо: От възможните три варианта за избор, само F-16 е с един двигател.
Няма пилот (въпреки твърденията на Б.Б.), който да предпочете един, вместо два двигателя зад гърба си.
Второ: F-16 е изключително капризен към пистите, а при излитане, това може да бъде фатално.
И на Красимир Каракачанов трябва да е ясно, че от сега нататък, лично той носи отговорност за всичко, в това число и за инфраструктурата на нашите летища.
Трето: За всяка резервна част ще плащаме мито и ще чакаме разрешение за внос и от щатската комисия, която заседава два пъти годишно.
Четвърто: Властите в България трябва да се научат първо да браният националния ни интерес и да не слугуват на чужди, в това число корпоративни интереси (Вярно ли е, че не купуваме самолетите от САЩ, а от “Локхйид Мартин“).
Пето: Слугинажът при управлението на държавата е лош етикет.
Настояваме за решение, което да гарантира сигурността на пилотите ни и перспективата пред нашите ВВС. Решение, което отговаря на интересите на България.
Шесто: Искаме да е ясно, че този, който ни унижава, карайки ни да купуваме самолети, които са изучавани през 70-те години на миналия век във военните ни училища, трудно може да бъде квалифициран като партньор, още по-малко, като приятел.
Друг е въпросът, че той ни принуждава, защото имаме безгръбначна власт.
Уважаващите себе си държави си купуват самолети за 30-40 години напред, а не самолети на 30-40 годишна възраст.
Самият начин, по-който се взема това решение за F-16, след появата на една група втора и трета ръка американски чиновници и телефонен разговор, е самоунизяващ за страната ни. Това е решение със стратегически характер, което преди седмици бе обявено като възможно за края на 2019 година. Сега то беше претупано по грозен за България начин. При така създадената практика, ако Борисов се срещне с Тръмп, може да си купим и подводници.
Етикетът „предатели“ ще ви съпътства през целия ви живот.

Източник: БГ Нюз Фронт

No comments:

Post a Comment