Adsense-top

F-16 струва над лимита, затова народът ще плаща повече... Трябва да сме лоялни атлантици...

Вицепремиерът Красимир Каракчанов коментира, че решението да преговаряме със САЩ за изтребителите F-16 не е за купуване на самолети, а за започване на разговори. 
"Започваме преговори, ако не ни отговаря на изискванията – финансови и икономически, имаме право да започнем преговори със следващата страни", уточни още.
Каракачанов коментира, че офертата за изтребители на САЩ е на по-висока цена от тази, която е гласувал парламентът - 1.8 млрд. лв. с ДДС, но се предлага и оборудване. 
Италия и Швеция влизали в рамката, но оборудването трябвало да се купи от трета страна.
Той възрази на премиера Бойко Борисов за закриването на Държавната агенция за българите в чужбина.
В края на ноември на заседание на Министерския съвет Борисов възложи на министерствата да мислят как да закрият агенция.
Намерението дойде след ареста на председателя на ДАБЧ Петър Харалампиев и главния секретар на организацията Красимир Томов в обвинение за търговия с влияние и взимане на подкупи.
Борисов намекна, че задачите на агенцията могат да се разхвърлят на министерствата на вътрешните работи, правосъдието, културата, образованието, президентство и други. Това са и институциите, от които Борисов очаква предложения за евентуалното закриване на агенцията.
"Закриването на агенцията за българите в чужбина не решава никакви проблеми. Това не е решение, а изказване на премиера. Аз пък предлагам министерство за българите в чужбина", заяви Каракачанов по Би Ти Ви днес. Той каза още, че в последните 28 години българската диаспора е била зарязана.
Ако това се случи, че излезе, че като награда за корупцията с паспортите, едно ведомство се повишава в ранг и му се вдигат всички заплати.
Освен това, министър фактически не може да бъде разследван, защото би разклатило целия кабинет. Министрите са недосегаеми.
Шеф на агенция понякога могат да го подпукат, както се видя и с Харалампиев.

No comments:

Post a Comment