Навлеци: Емuгрантu напират да ги правим Евродепутати, не мислят да се връщат без висок държавен пост и екстри...

Млади българи от чужбина искат да са в евролистите на големите партии.
За европейските избори не търсете партийните довереници, не търсете близки приятели, не говорете за Европа на народите и не подкрепяйте Виктор Орбан. Намерете тези българи, които гледат напред и към звездите".
Такъв емоционален призив отправи председателят на клуб "Милениум" Румен Чолаков към ГЕРБ, БСП и другите съществуващи и все още несъздадени партии и коалиции у нас.
Това стана в понеделник на дискусия за бъдещето на Европейския съюз, организирана от клуба, в която участваха Чолаков, вицепремиерът Томислав Дончев (ГЕРБ) и президентът на ПЕС Сергей Станишев.
В "Милениум Клуб България" участват млади българи, които живеят в чужбина.
В последните месеци те дадоха заявка, че са готови да участват в евроизборите, като пред тях стоят три възможности- техни лица да са част от листи на вече съществуващи партии, да са част от листи на още несъздадени партии или да създадат своя партия, което обаче е най-нереалистичният вариант.
От клуба са отворени към всички проевропейски партии.
Засега казват, че нямат яснота за конкретни партии, защото е важно какви са идеите и позициите, а този разговор тепърва предстоял. Било важно и как ще се откликне на призива им за нови лица в евролистите.
"Аз живея в чужбина от 11 години и често се казва, че за да се докажеш в една чужда страна, ти трябва да бъдеш 10 пъти по- добър от местните си конкуренти.
Това важи и за България в ЕС, и за нашите представители в Европейския парламент. Ако искаме да бъдем на масата, а не в менюто, нашите евродепутати трябва да бъдат поне толкова добри – като образование, контакти, опит, знание на чужди езици, отдаденост, енергичност, колкото всички най-добри представители на най-старите членки на ЕС.
А даже и по-добри", каза Чолаков по време на дискусията, визирайки именно кадрите на "Милениум", но и не само.
Т.е. очевидно бегълците са готови да служат на България, ако им осигурим сладки места в Европарламента.
Няма признаци някой от тях да иска да се връща, без държавен пост...

Източник: Медиапул

1 comment:

  1. Маргинали… Ето това значи: да те изплиска обществото. Ама- да уточним - ВСЯКО!

    ReplyDelete