Унгария ни предлага 19 МИГ-29 за $10 милиона общо... Ние ще купуваме F16 за 4 млрд.

Унгарското министерство на отбраната продава всички съветски и руски изтребители МиГ-29, съобщава „Интерфакс“, цитирайки британска военна публикация.
Веднага ще бъдат продадени 19 изтребители. В допълнение към самолета, можете също да закупите 20 двигателя и 293 единици друга собственост и въоръжение.
Всички 19 МиГ-29 са включени в един лот, първоначалната цена на който е само 10 милиона долара.
Въпреки че, според експерти, един такъв изтребител струва средно 25 милиона долара.
Експертите отбелязват и друг момент – всички сделки по продажбaта на изтребителите трябва да бъдат одобрени от руските власти.
Преди години Германия по същата схема продаде на Полша МИГ-29 по 1 долар. И до ден днешен те са на въоръжение.
Новината за решението на унгарското правителство очаквано предизвика бурна дискусия у нас, където от месеци вървят спорове какви изтребители трябва да бъдат закупени за нуждите на Българската армия – Грипен или Ф-16. Предлагаме ви по-интересните мнения на потребители, които публикуваме безредакторска намеса:
Karlos Kastaneda: „За тия пари – това е без пари… може да закърпиме положението на нашите, все пак това е един чудесен самолет, дето може да върже на фльонга всяка ф-ка в близък бой.
Biser Yanakiev: „Можем да ги купим на безценица и с тях да си поддържаме нашите, ще им удължим живота поне с 4-5 години, докато пристигнат първите бройки на американските антики!“
Todor Velev: „Купувам ги, всичките!
Моля, пратете ги по „Еконт“ с наложен платеж.
Сделката е в пъти по изгодна от Хамериканските хвърчила, които даже още не са произведени!
За 10 милиона – 20 самолета и куп двигатели и резервни части, за България е предостатъчно!
Само си спомнете милиардите, които ще платим всички ние за нещо, което на практика е същото и ще използваме по същия начин…

1 comment:

  1. От тези самолети имаше на въоръжение в БА още през 1980г.

    ReplyDelete