Домусчиев продал апартамента на Горанов на цена 3 пъти под пазарната...

Братя Домусчиеви са продали апартамента за Горанов на безценица.
Три пъти под цената, на която са продавали квадратния метър в комплекса си, са взели братя Домусчиеви за апартамента за Владислав Горанов.
По време на закупуването Горанов е бил заместник-министър по приходните агенции – НАП и Митниците, в Министерството финансите.
А купувач на имота е жената на Кръстинка на Горанов.
За сделката съобщава в. „19 минути“.
Дамата плаща само 1080,66 евро квадратния метър на апартамента от 181 кв. м., който по-късно безвъзмездно е предоставен на Владислав Горанов.
Същата бизнесдама, макар собственичка на куп фирми от различни браншове, купува доста по-неизгодно за собствения си син малък апартамент от 60 квадратни метра до Горановия,но за 50% по-висока цена на квадратен метър.
Финансовият министър и неговата съпруга пред КПКОНПИ декларират 3 апартамента – два по 82 квадрата, на 10-ия етаж в блок 14 на Зона Б5 и 1 от 50 квадратни метра, дарен на съпругата от родителите й. Горанов обаче някак е забравил да декларира видимия в имотния регистър, но явно не за КПКОНПИ и НАП, апартамент в същия Блок 14 на Зона Б5, но на деветия етаж – ап. 93. Той е с квадратура 42,66 квадратни метра, но цената му е поне 100 000 лева с тази локация в центъра на София.
Междувременно НАП, която дори не проверява министър, прояви абсолютна принципност към продавач на пуканки във Варна.
Заповед за запечатване получи от данъчните бай Киро, известният на всички ни „Дядо с пуканките” пред Фестивалния и конгресен център във Варна.
78-годишният мъж е направил две нарушения – не е издал касов бон и е регистрирал нулев отчет в деня на проверката.
Веднага след срещата си с данъчните, по съвет на приятели, е потърсил мнението на адвокат и е обжалвал заповедите.
„Данъчните веднага ми казаха, че ще бъда запечатан. Какво значи запечатан?
Хем ще им платиш глобата, хем ще те запечатат. Хем няма да работиш, хем ще им платиш. От къде ще вземеш пари? Нямам думи просто”, оплака се пред микрофона на Радио Варна възрастният мъж.
Бай Киро вече три години има касов апарат и си признава, че не винаги има възможността да дава на клиентите касов бон. „Опашките са големи, а аз недовиждам и работя сам”, казва той, и допълва, че често прави грешки, докато натиска клавишите на касовия апарат и трудно се справя с него.
Дядото с пуканките отваря в около 14 часа, но работният му ден започва в шест сутринта. Често се случва да няма време да закусва и обядва. Пълни газовата си бутилка, натоварва я на количката и върви пеш всеки ден чак до УМБАЛ „Св. Марина” и после обратно – към центъра.
Докато разговарям с него, той не спира с ножчето си да остъргва падналия от пуканките карамел. За да бъде приведена количката за пуканки във вида, в който  всички ние я познаваме. Вече 18 години.
В същото време на абсолютна принципност, НАП дори не проверява министъра на финансите Горанов, който се шири в апартамент за милиони, каквито нито той има, поне официално, нито кръстникът му...

No comments:

Post a Comment