В Кашмир паднаха вече 4 F-16, от руско ПВО... САЩ поискаха да се спре ползването на самолета, че "засяга бизнес в трети страни"...

Изтребителите Ф-16 буквално падат "като круши" в изригналия конфликт между Индия и Пакистан.
До момента има потвърдени свалени 4 - по 2 от всяка страна.
Първо Индия нанесе удар по лагер на терористи, а след това Пакистан нанесе контра-удар. След това започнаха да си прихващат самолетите.
И двете страни ползват руска техника C-300, която е предното поколение на най-новото руско производство С-400.
Американският изтребител няма никакъв шанс, превръща се в скъпо струващо пушечно месо. Един Ф-16 е близо 200 милиона долара. Една ракета от С-300 е под 1 милион.
Според непотвърдени слухове, американските посланици и в двете страни са пуснали "ноти" да се спре ползването на Ф-16, защото "така се нарушават американски икономически интереси".
Т.е. по света се вижда какъв боклук са и могат да пропаднат сделките с Бахрейн, Словакия и България.
Припомняме, Ф-16 е 40 годишен ветеран от времето на Студената война. Няма никакъв начин да противостои на съвременно ПВО - и руско,  и американско.
Наскоро Израел проведе опити със свои изтребители в Украйна, с оглед на разполагането на С-300 в Сирия. Оказа се, че само Ф-35 има някакъв шанс да оцелее, защото е "стелт". Всичко друго е обречено.
Сега Индия и Пакистан изнасят нова лекция по резилите на американското оръжие...

14 comments:

  1. нека тия статий да ги пише някой дето разбира от самолети моля ви ...смешни сте

    ReplyDelete
  2. Потвърдени- 1 Ф16-пакистански и един Миг21- индийски.

    ReplyDelete
  3. F-16 МиГ21 почти наборчета

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Уфффф,като почнете да изказвате мнения без да сте специалисти в тази област и като ви чете човек глупостите ще каже че всичките сте летци изпитатели.Американците дрънкат долари,руснаците дрънкат оръжия,пък българите дрънкат глупости.То е ясно кой плаша за подобни статии на псевдо медии,но туй е друг въпрос.Факт е обаче че тази сделка на България за американските самолети за която нашите парламентарни тиквеници настояват и за която сделка се направиха на по-големи специалисти от един летец със дълъг стаж като Президента Радев искат да се осъществи защото до един са на хранилка в посолствата на САЩ.Лично аз акоимах властта да решавам за подобни сделки щях за тези 200 милиона които струвал един Ф-16(ако на истина това е цената) да купя два руски за по 80 милиона СУ-57(Т-50 PACK FA),и към оставащите 40 милиона щях да добавя още 40 милиона и щях да купя и трети такъв.Факт е и това че до този момент няма по-добри,и по бързи и ефективни самолети от руските.За справка-войната в Сирия,Аи цената е изгодна ,също и времето което ще ни служат.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Така е, иСу35 става и малко С300да си купим

      Delete
  6. Точно! Съгласен съм с Вас!

    ReplyDelete
  7. Най накрая коментар за уважение

    ReplyDelete
  8. Израелските Ф16 си се разхождат из Сирия макар че там има С300 и С400. Не вярвам България да напада руска територия, за да се притеснява от евентуалната мощ на С300 или 400.

    ReplyDelete
  9. hahaha .. seems Bulgarian people fast believe on lies without proof

    ReplyDelete
  10. from Pakistan side no plane was shot .. they use their own JF 17 .
    from Indian side , two planes has been shot .. MIGS with pilot arrested
    why here people are spreading fake news

    ReplyDelete
  11. Добре де , сащ имат влияние в Пакистан , а англия в Индия и Пакистан, нещо не разбирам точно за какво иде реч, някой по съобразителен да сподели ?

    ReplyDelete
  12. хахахах падали като круши ...точно е така да знаете ...Кой олигофрен пише такива простотии Това прилича на съчинение на първокласник

    ReplyDelete