Цветанов: Президентът избърза с позицията за Венецуела. Трябва да сме солидарни с ЕС и САЩ!

Президентът избърза с неговата позиция.
Това коментира по темата Венецуела лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти във Велико Търново.
От Велико Търново ГЕРБ започва националната си инициатива „Европа в нашия дом“. На поредица от срещи ще бъде представено развитието на различните населени места в съответния регион и как европейската солидарност е допринесла за това.
Цветанов застана пред медиите след срещата.
"Когато сме част от силната демократична общност ЕС и със стратегическото патрньоство на САЩ, смятам, че трябва да бъдем солидарни", бе категоричен лидерът на ПГ на ГЕРБ.
Цветанов коментира и бъдещето заседание на парламентарната вътрешна комисия по случая "Гебрев".
"За сряда в 14.30 ще бъде насрочено заседание, на което ще бъдат излушани всички представители на специалните служби с техните ръководители, главният прокурор и всички, които отношение по темата "Скрипал". Заседанието ще бъде закрито", уточни той.
Твърдението на Цветлин Йовчев, че отравянето на Гебрев е солова акция е несериозно, категоричен е Цветанов. Според него "такива служби не правят солови акции".
Припомняме, по-рано премиерът Бойко Борисов разговаря с британският посланик Ема Хопкинс по казусите "Скрипал" и "Гебрев" и дали има връзка между тях.
Всичко, което днес разбираме, е доста обезпокоително, коментира Цветанов.
Запитан подкрепя ли усилията вицепремера Красимир Карачачанов по отношение на етническия въпрос и за интегриране на ромите, Цветанов заяви, че към настоящия момент има достатъчно правомощия в институциите, които просто трябва да се изпълнят. Местната власт има съществено отношение, заяви Цветанов.
Местната власт има съществено отношение, заяви Цветанов.
Над 700 милиона лева през 2019 година ще отидат в програмата Региони в растеж, за детски градини и образование, посочи Цветанов.

Източник: Епицентър

No comments:

Post a Comment