Ето това е “изостаналата” Русия на “диктатора” Путин – вижте цените в Москва и сравнявайте!

Малко инфо за сравнение с един “от най-скъпите градове” в света, варварската Москва:
Ток,вода,парно,стълбища,чистота и жега макс 100лв на месец-за всичко, през всеки месец в годината, дори най-студените!!!
Яйца 0,15ст/бр
Хляб 40-90ст
Българско сирене произв. в Сърбия/Русия-макс.6лв/кг;
Картофи 40ст;
Домати розови взех за 4лв мегавкусни, домашни, но има и на 1,50лв
Торта вкусна без л@йна и ГМО 10лв/бр. -държат ги в магазина макс 5-6 дни и после на 50%;
Кренвирши не ям, но са около 5-6лв/кг макс.
Дюнер огромен много вкусен с подарък кока кола или квото си пожелаеш -3,50лв ;
Еднократно билече до всяка точка в мегаполиса 95ст, (метрото лети на всеки 2мин до 1:30ч. след полунощ), всеки втори билет в течение на час 50 ст.(чуваш ли, ма Фандъкова, бушон крадлив???!!!)
Бензин – 1,10лв/лт.!!!(чуваш ли бе, боко, златева изтривалко, картелообслужвач долен?!!!!)
Улиците са невероятно чисти, асфалтът е уникален, гумите издават такъв специфичен звук,когато сцеплението е перфектно (чуваш ли, бе тикво, не като пясъчните ти магистрали на трейс, които убиват хора!!!).
Всяка уличка се чисти машинно, не от серия циганки,които повече цапат, отколкото да метат, дори и в неделя сутрин, до тук не видях една дупка в междублоково пространство!!!
Кофите за боклук имат напечатан график кога се чистят, обикновено на два дни. Всеки вход си има Градинка с цветенца в отлично състояние,детски площадки и игрище.
В парка да не говорим,..пълен с деца и самотни девойки, пейки, барбекюта, безплатен фитнес, алеи в идеално състояние и НИТО ЕДНА ХАРТИЙКА, БУТИЛКА И ОТРЯЗАНО ДРЪВЧЕ!
ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ, изроди герберски, които съсипахте градовете ни, ограбихте хората и нарязохте и изнесохте даже градските дървета в Турция???
Ето това е “изостаналата” Русия на “диктатора” Путин!!!
Скоро ще ви дам инфо и от Крим…

Александър Гичев, фейсбук

8 comments:

  1. Тук цената на горивата не пада точно заради монопола на Лук!

    ReplyDelete
  2. Това с хартийките и бутилките зависи от самите нас,другото е супер

    ReplyDelete
  3. Москва не е Русия и обратно!

    ReplyDelete
  4. много заблудена статия !!!!

    ReplyDelete
  5. Лъжа. Нама такива цени вече много години.

    ReplyDelete
  6. Защо сте анонимни не знам....може и така да публикувам, но Александър е 1110% прав. Само който живее в Русия и конкретно в Москва може да потвърди това! Вярно е такива са цените в Москва! А в останалите региони на Русия още по-ниски!!! Изводите правете сами. Който може де... 12 000 км дължина и 5000 км ширина срещу 500/300 в България. Колкото ни е дълга държавата толкова и манталитета на мислене... Ха само помислете как се поддържат пътища, не говорим изобщо как се строят! ... В милата ни родина има дълги 22 000 км пътища от всички класове с асфалт. В Русия от единия край до другия 2 платна правят 24 000 кв. Псков - Магадан и още оттатък на Камчатка. Мислете ей!!! Колко са зле! Изстрелват по 4-5 пилотируеми космически кораба (САЩ от 3 г.не ретят) имат подводници на 2 океана и 4 морета, произвеждат автомобили, влакове всякакви, самолети пътнически и военни всички класове, самолетоносачи, ядрени оръжия, атомни ледоходи, строят и продават по света ядрени ел. централи, имат нефт и газ колкото си искат и отгоре, първи по добив на злато, гори, дървен материал, сладки води, риби, животни, водещи по производство на зърно, морски и речен флот....и какво ли още не. А вие вярнайте колко са зле! Да прелетят 5000 км или шофират 2,3000 км за руснака е ежедневие а за бъргарина околосветско пътешествие..... От Москва до Санкт Петербург разстоянието е почти 800 км, влака го взема за 3,30мин средно .... Абе много са зле да ви кажа а ние сме номер 1. Ама по глупост.

    ReplyDelete
  7. Руснаците са изостанали технологично - огледайте се около вас и посочете колко руски технологии виждате, няма руски процесор, няма руска операционна система - държавната им администрация работи с американски операц. системи, няма руски смартфон, единственият им самолетонасач адм.Кузнецов е на ремонт, нефтените им платформи ги правят САМСУНГ. Посетете някой по малък град или покрайнините на Москва в дъжд - не познават както нас технологията на асфалта. Много оттдавна не са истрелвали косм. кораб. По улиците на Москва неруските към руските автомобили са 10/1. Годишно хиляди руснаци емигрират в САЩ!.....

    ReplyDelete
  8. Не мога да говоря за живота в Русия. Но в Германия има доста руснаци, едва ли са избягали от хубав живот. Казвате ниски цени. А защо не казвате какви са заплатите? А че и там има милиардери, изобщо не подлежи на съмнение. За чистотата също не споря - виждала съм мъртво пияни руснаци, които си събират отпадъците и ги изгвърлят на определените за това места, защото това са видели от родителите си.

    ReplyDelete