Паника в ГЕРБ: ЕС назначава за главпрокурор лудата румънка, дето вкара в затвора министри и премиери... Бойко вече се вижда в раирана риза

Европа е на финалната права по избора на свой главен прокурор.
Основен фаворит за шеф на европейската главна прокуратура е бившият ръководител на спец звеното за разследване на корупция в Румъния – Лаура Кьовеши.
До края на март ще стане ясно името на ръководителя на изцяло новата структура, която ще преследва източването на пари от европейските фондове и данъчните измами.
Това е довело до паника в управляващата партия у нас ГЕРБ, която е източила милиарди от еврофондове, и на тях основно крепи забогатяването си.
Самата Европрокуратура се създава, именно защото е установено, че в отделните държави "злоупотребите с пари от европейския бюджет се разследват крайно неефективно и не дават желаните резултати"
„В това централно звено ще има колегиум от европеейски главен прокурор и един европейски прокурор, излъчен от всяка държава-членка”,  доц. ХРИСТО ХРИСТЕВ, преподавател по право на ЕС.
Другите двама кандидати са француинът Жан-Франсоа Бонер и германецът Андрес Ритер. Номинацията на румънката обаче срещна сериозен отпор от социалдемократите в родината ѝ, които седят в основата на уволнението ѝ. Министърът на правосъдието обяви, че ще направи всичко възможно, за да блокира номинацията на Кьовеши, чийто действия вкараха в затвора десетки политици.
Европейската прокуратура ще започне работа най-късно до края на следващата година. Бившият говорител на екс правосъдния министър в страната – Моника Маковей подкрепя номинацията на Кьовеши.
„Причината за освобождаването на Лаура Кьовеши от антикорупционния орган е именно заради силната ѝ мотивация да продължава с разследванията по високите етажи на властта. Правителството не искаше това да продължава. Най-силният аргумент, че уволнението е политическо е фактът, че днес тя води в листата за европейски главен прокурор”, каза Дан Тапалага, бивш говорител на Моника Маковей.
Лидерът на управляващата партия в Румъния, Ливиу Драгня е разследван за злоупотреби с 21 млн. евро.

6 comments:

  1. Неудобните ги уволняват. Дано я назначат за главен прокурор на ЕС.

    ReplyDelete
  2. "Блог за несериозни измислици и забавления..."
    но коментарите след статията са умопомрачителни...

    ReplyDelete
  3. 0884172942 трябва да разберете повече за този човек полковник ли е или води банкови дела или урежда кредити или разследва измами вече не знам. Иши льже хората и краде самоличност и тегли пари за себе си копира карти.
    Хайде да се захванете с корупцията на лица които представляват за дьржавата ни и така я грозят.
    0876062665 и този е заедно с него проучето го аз лично сьм засегната от него. Тегля кредит уж му намира работа защото изгубих работата си.напуска офиса. И аз автоматично изплащам 3 кредита едни и сьщи. Тои е напуснал фирма "my credit" но ьвьни на мои близки как обаче е взел номера. И с кое право зеьни за да изнудва за пари.
    Сьщо с него е Дарина.
    0878884589 която ми дига скандал.
    Рязберете всичко за тези хора подигравка с личните данни и вьзползване от мобилния оператоти. А за нс остават големите сметки (теленор)

    ReplyDelete
  4. Шайката ГЕРБ започна да трепери

    ReplyDelete