Полски дипломат бе изгонен от Норвегия, че помага на децата им там... Нашите си къткат службиците, да не ги напъдят от сладкото местенце...

Полското външно министерство реши да изгони норвежкия консул от републиката в отговор на действията на норвежките власти, които обявиха полския консул в тази страна Славомир Ковалски за персона нон грата. 
Това съобщи полското външно министерство в понеделник, цитирано от TACC.
Министерството на външните работи на Норвегия в края на януари съобщи, че е решило да експулсира Ковалски, който е известен с активното съдействие на полските имигранти в споровете им за деца от полски семейства с норвежките органи по настойничество. 
Отделът за външна политика на страната счита, че дейността му не съответства на ролята на дипломат.
Въпреки позицията на норвежкото външно министерство Полша реши да изтегли консула от поста му след края на мандата му през юни тази година. Варшава няма никакви оплаквания от работата на Ковалски. В понеделник стана известно, че той е обявен за персона нон грата в Норвегия.
"Това са неразумни действия. Единственото възможно решение в тази ситуация може да бъдат реципрочни действия, които ще бъдат приложени незабавно", съобщи полското външно министерство, като подчерта, че съответната нота за експулсирането на норвежки дипломат от републиката вече е изпратена.
Според неофициални данни, скандалът около консула на Полша в Норвегия избухна след като норвежката служба по попечителството взе четири деца от едно семейство от техните родители полски граждани. Консулът се опитал да помогне на майката да се срещне с децата си, които бяха настанени в специален център. Длъжностните лица не са им осигурили такава възможност, заявявайки, че консулът се е държал агресивно и била повикана полиция.
Досега Ковалски е помогнал на 150 полски семейства в подобна ситуация. През 2016 г. полското външно министерство му присъди титлата "Консул на годината".
Припомняме, освен тази активност, Полша праща и агенти на тайните служби, които отвличат обратно полски деца от приемните семейства. Те работят като "частни" детективи и до момента има доказани 2 случая на върнати в Полша такива деца. Често приемните семейства са гейове, които после осиновяват децата. Това е начин Норвегия да осигури деца на извратените еднополови семейства...
Български дипломат да направи такова нещо е утопия. Би загубил сладкия си пост и огромните екстри, заради които е там...

Източник: Фокус, с редакии

No comments:

Post a Comment