Adsense-top

Предизборно АТАКА се сети за "храната на българина" и "какво ядем"...

Депутатът от партия "Атака" настоява да се разбере каква храна яде българският народ.
Той настоя в парламента да се явят шефът на Българската агенция по безопасност на храните - Дамян Илиев, и шефът на Комисията за защита на потребителите - Димитър Маргаритов.
Предложението дойде по време на изслушването на службите за сигурност по въпроса с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев. То обаче не беше прието.
Заседанието на парламентарната комисия за контрол на службите се проведе при закрити врата заради секретната информация на ДАНС, МВР и прокуратурата.
От "Атака" обаче не се интересуват от евентуална руска намеса в отравянето на Гебрев. Вместо това те изразиха притеснения какво е качеството на храната и напитките в България.
Според Чуколов основният проблем е дали отровни вещества присъстват в продукти, които българинът консумира. Той подчерта, че в "Пирогов" и в други лечебни заведения ежедневно постъпват хора с натравяне.
Затова националистите искат стандарт за храните у нас, както и контрол на качеството. В заключение Чуколов каза, че като български националист той гледа на първо място България.
Припомняме, че в заключението, оповестено от главния прокурор Сотир Цацаров, се посочва, че Гебрев е бил отровен с инсектицид, който е бил поставен в близка до дома му кафемашина.
Освен това същият инсектицид най-вероятно се е съдържал в салатата от рукола, която бизнесменът е консумирал.
Самият Емилиян Гебрев отказа да бъде изслушан в комисията. Той обаче има опасения, че веществото, което е използвано срещу него, е сходно с отровата "новичок", с която беше отровен руският шпионин Сергей Скрипал.
За евентуална руска намеса свидетелства и фактът, че агентът на ГРУ с псевдоним Сергей Федотов, който е заподозрян по аферата "Скрипал", е бил три пъти на територията на България.
Едно от посещенията му съвпада с датата, на която е отровен Гебрев.

Източник: WebCafe

No comments:

Post a Comment