Швеция: Русия се готви за мащабни войни, дано да не нападне нас...

Шведската Агенция за отбранителни изследвания FOI, която е към Министерството на отбраната на Швеция, обяви че Русия се готви за мащабни войни, предават осведомителните агенции.
Изводът е на експерти, които са изследва ученията, проведени от руската армия през последните десет години.
При предишни изследвания шведските анализатори твърдяха, че Русия се концентрира върху неголеми скоротечни конфликти. За Русия е важно не колко души участват в ученията, а как решават поставените задачи. Тя вече се готви да води продължителни войни, които може да се против Китай или НАТО заявяват от FOI.
Данните за изследването си шведските експерти са взели от открити източници на руското министерство на отбраната.
"Прави впечатление, че след 2013 година все повече се увеличава действията и ученията на армията в реални условия близки до бените, на местността, посочват от FOI.
През 2018 година по време на маневрите "Восток-2018“ министърът на отбраната на РФ Сергей Шойгу обяви, че големи учения се планира да се провеждат на всеки пет години.
"Восток-2918" бяха с участието на руски, китайски и монголски военни и са най-големите след 1981 година.
В тях са участвали близо 300 000 военнослужещи, над хиляда самолета, вертолета и безпилотни летателни апарати, близо 36 000 танка, бронетранспортьори и друга техника, близо 80 кораба и други плавателни съдове.

Епицентър

No comments:

Post a Comment