Исландската медия " Iceland Monitor"; България, където министър и любовницата му шмъркат кокаин в служебна кола...

Исландската медия " Iceland Monitor"; България, където министър и любовницата му шмъркат кокаин в служебна кола...
Исландската медия " Iceland Monitor" излезе със сензационен материал за България в който описва не само корупцията, а неща от нощният живот на наши министри по министерствата, но за съжаление не се споменават имена.
Според авторите на статията, която ще публикуваме без редакторска намеса, положението в България много напомняло времената преди Исландската революция, когато всички в Исландия се вдигнаха и арестуваха първо банкерите и юпитата, после сториха същото с политиците си.
Ето и статията на " Iceland Monitor" без редакторска намеса:
" Помните ли какво беше в Исландия преди по-малко от десет години?
Ако сте забравили днес ще ви разкажем за България, държавата в която покъртително всичко напомня за Исландия преди Революцията, но за разлика от Исландия в България живеят около шест милиона човека.
Една малка държава на Балканите, която днес е символ на корупцията и престъпността. Държава без младо население, защото всички млади почти 2.5 милиона човека са избягали от страната си по икономически причини, не защото там се води война.
Ниски доходи, висока престъпност, банки и корпорации кожодери, така както беше и при нас, а в парламента им не виждат нищо нередно във всичко това и продължават да се приемат закони в полза на огромни корпоративни лобита с цел да се вземат все повече и повече пари от българският гражданин.
Държавата в която пенсията на старите хора е едва 154 евро които не им стигат дори да си платят цената на тока през зимата. Някой би казал, това ще е някаква държава на ужаса, но да продължим.
Както българите обичат да се шегуват. "В света държавите си имат мафия, тук мафията си има държава и на никой не му дреме". И това е точно така, защото държавата се раздира от корупционни скандали, министри и депутати вземат по хиляди евро заплати освен пликовете от банките и корпорациите всеки месец, а народа оцелява. Стигнало се е до там, че в България премиер за трети път да е човек свързаван с една от най-големите силови групировки и на никой да не му прави впечатление.
Особено в България, където хората трябва да си мълчат, защото ако пишат и говорят по тази тема нещата могат да завършат и зле за тях, България е на 111 място по свобода на словото, а всъщност е член на Европейският съюз.
В тази държава е напълно нормално да задържат държавен служител надрусан с кокаин, докато му правят рутинна проверка от МВР, а любовници на министри да заемат техните постове, когато напрежението стане много високо в обществото, уви за нас единственото обяснение е че и те са се надрусали с кокаин, когато са решили да направят това безумие, но пък българите си го приемат за естествено.
Кражби, корупция и страх почти същото каквото беше и в Исландия преди Революцията с която си променихме държавата, но за разлика от Исландия в България явно няма кой да обедини хората, защото за българите има още една поговорка в родният им фолклор и тя е, че ако някой българин в Ада намери начин да се измъкне от казана поне десет българи набързо пак ще го вкарат в него. Българският фолклор е много стар и може по принцип с мъдростта си да се сравнява може би само с проницателността си с китайският, но за съжаление все по - малко българи в България имат шанса да говорят и пишат свободно какво се случва в страната им, страна която наистина си заслужава да се види като природа и природни забележителности, защото в България има толкова история, древна история, която няма дори в Гърция.

Новината-бг

1 comment:

  1. Влязох в сайта на Iceland Monitor и там такава статия не излиза в списъка, като се търси по ключова дума Bulgaria.

    ReplyDelete