Майка бе арестувана пред децата си, защото нарекла в Туитър тpaнccексуaлнa жена "мъж"

Една майка бе арестувана пред децата си и затворена в продължение на седем часа, защото се обърнала към транссексуална жена като към мъж в интернет.
Случката станала в графство Хертфордшир, Югоизточна Англия.
Трима полицаи задържали Кейт Скотоу в дома й, след което била отведена за разпит в полицейския участък заради спор с потребител на Туитър, в онлайн форума Mumsnet, относно т.нар. deadnaming*.
38-годишната Кейт Скотоу от Хичин, Хертфордшир, била фотографирана, взети са й ДНК и пръстови отпечатъци и разследването срещу нея продължава.
Повече от два месеца след ареста й на 1 декември, тя все още не е получила нито мобилния си телефон, нито лаптопа си, което, по думите й, пречи на обучението й за магистърска степен по съдебна психология. Кейт Скотоу получила и съдебна забрана да се обръща към обвинителя си като към мъж.
„Бях арестувана в дома ми от трима офицери пред десетгодишната ми дъщеря, страдаща от аутизъм, и 20-месечния ми син, когото кърмя”, разказва тя.
„Бях задържана в продължение на седем часа в килия без санитарни продукти (за които казах, че имам нужда), преди да бъда разпитана, а след това пусната под разследване… Бях арестувана за тормоз и злонамерени съобщения, защото съм предизвикала някого в Туитър и не съм назовала правилно пола му”.
Полицията в Хартфордшир потвърди ареста и заяви: "Ние приемаме всички съобщения за злонамерена комуникация сериозно."
Случаят е последният, в който полицията е обвинена, че се намесва грубо в отношенията между хора, които обсъждат в интернет джендър въпроси.
Авторът на ситкоми Греъм Линехан получи предупреждение за вербален тормоз от полицията в Западен Йоркшир, след като трансжендър активистката Стефани Хейдън докладвала, че се е обърнал към нея в Туитър с предишните й имена. Оплакванията на Стефани Хейдън са довели и до ареста и разследването срещу Кейт Скотоу.

Източник: Гласове

No comments:

Post a Comment