Adsense-top

Мега гавра от САЩ: Поздравиха ни за 3 март като "ден на молбата ни за членство в НАТО"...

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео в изявление, публикувано на сайта на ведомството му успя да изложи и себе си и САЩ.
Бившият директор на ЦРУ не успя да събере малко достоинство и да говори за Националния празник на България 3 март, както подобава,че този ден бележи краят на  Руско-турска война (1877-1878),че Русия и Османската империя подписват Сан Стефанският мирен договор, с който се слага край на войната и се създава Третата българска държава.
Но не,първият дипломат на Вашингтон направи невъзможното да стане смешен: свърза Денят на Освобождението на България  с насилственото и без да бъде питан народът на Референдум, вкарване на страната ни в НАТО.
Ето какви ги нареди Майк Помпейо:
"3 март бележи създаването на независима и модерна България. По-късно този месец ние ще отбележим и суверенното решение на България отпреди 15 години да се присъедини към НАТО".
Ето и продължението:
"След като България свали комунистическия хомот преди 30 години, нашите две страни се превърнаха в силни съюзници и партньори. През миналата година България демонстрира своето позитивно ръководство с успешно председателство на ЕС, с предприемане на стъпки към модернизиране на въоръжените си сили и с осигуряване на жизненоважна подкрепа за споразумението от Преспа, което засилва мира и стабилността в региона", се казва в изявлението на Помпео.
"Желая на българския народ приятен празник и очаквам нашето приятелство и икономическо партньорство да станат още по-силни през следващите години", допълва държавният секретар на САЩ.

Източник: yphalachev.blogspot.com

No comments:

Post a Comment