Има ли изненадани: Главният мюфтия е бил агент на службите

"Сегашният мюфтия е бил агент на службите с име агент "Андрей".
Той е свързан с групировката "Мюсюлмански братя“, която се смята за терористична."
Това заяви експертът по етнически въпроси и бивш главен секретар на мюфтийството Николай Панков в интервю за bTV.
По принцип има практика агенти на едни служби, след разпада им, да се превербуват като агенти на други. Така твърде вероятно е днес мюфтията да е агент на турските служби или на някоя ислямистка организация.
"Настоящият главен мюфтия Мустафа Хаджи е разследван от 1997 г. Фондация Ашад го е покровителствала. Хаджи е глобен от 4000 лева за отказ да съдейства на службите, които го ревизират", каза още Панков.
По думите му опростеният от държавата дълг на мюфтийството от 8,2 млн. лв.: "Голяма лъжа е, че част от дължимите 8,2 млн,. лева, са задължения на всички вероизповедания в страната. Тези пари са само на мюфтийството", категоричен бе бившият главен секретар.
Панков допълни, че мюфтийството притежава над 4700 имота: "Приходите му ренти и наеми са над 30 милиона на месец. Парите се взимат на ръка, а не се превеждат по сметки, което е престъпление.
Ако НАП си върши работата ще стане ясно как", каза още Панков.
По думите му голяма част от имотите на мюфтийството се ползват от активисти на ДПС. "Не е възможно религиозният мир в страната да зависи от неспазването на законите в страната. Това е голямото престъплението на политиците ни, че ни лъжат в очите за неща, които са лесно доказуеми", каза той.

No comments:

Post a Comment