МВР купува електрошокови пистолети, ще пази управляващите от народната любов!

Управляващите май се готвят за война с целокупното гражданство - такъв е изводът след като МВР публикува обществена поръчка за доставката на електропреносни прибори.
Всъщност става дума за еднозарядни и двузарядни електрошокови пистолети, каквито например са най-популярните пистолети Taser.
Една от модификациите на това оръжие за самозащита, както се рекламира в интернет, е TaserX26C, което се продава по оръжейните магазини на скромната цена от 3 799 лева. Изходната му мощност е 50 000 V, обхватът му е до 5 метра.
МВР търси изпълнител, който да достави общо 600 броя електрошокови пистолети, маскирани в обявлението под благовидното и нищо не означаващо наименование електропреносими прибори. Сякаш става дума за ютии или маши, с които да си навиват косите.
300 от пистолетите трябва да се еднозарядни, а останалото количество - двузарядни, снабдени с бойни глави с дължина на проводниците от 6,4 м до 7,62 метра, кобури, USB-кабели за сваляне на информация (зареждане).
За доставката МВР е смята да похарчи 3 125 400 лева без ДДС.
В обществената поръчка влизат и курсове по еднократно обучение на общо 20 полицейски служители. В обявлението не е записано колко ще продължи курсът за обучение, но с оглед на случилото се пред Народното събрание в събота 16 март, не е зле курсовете да са по-продължителни.
Както е известно, по време на охраната на един нищо и никакъв протест пред парламента, полицаите извадиха газови спрейове, и се опитаха да разпръснат протестиращите с газ. Оказа се, че ченгетата не са преценили откъде духа вятъра и сами се озоваха в газовия облак.
Това доведе до обгазяването им, а любителските кадри от ефекта им, разпространени във Фейсбук, припомниха немите филми за незабравимите Кийнстоунски полицаи.
Бившият главен секретар на МВР Николай Радулов обясни по този повод, че полицаите охраняващи протеста, не са били обучавани в използване на подобни спрейове. "Хората имат право да се смеят. Смешно е да се използва такъв газ, защото той се използва при масови безредици. Борбата с масовите безредици изисква тренировки, а тези хора не са тренирани. Много е интересно кой и на какво ниво го е разпоредил", заяви той. "Много опасни признаци са това. Това е един от знаците, че властта е готова на всичко и това се случва преди изборите. Очевидно е, че знакът е налице - който протестира срещу властта със всички средства ще бъде контриран", заяви още бившият главен секретар на МВР Радулов.
Поредната обществена поръчка на МВР показва, че Радулов май има право. И горките полицаи, снабдени с електрошокови пистолети, биещи със здравословните 50 000 V, ще бъдат призовани да отбраняват управляващите от горещата народна любов. Ако, разбира се, не се електрошокират сами...

No comments:

Post a Comment