Adsense-top

Цветанов има апартаменти за милиони, защо плащаме за присъдите на България по негова вина?

Докато Цветан Цветанов трупа апартаменти, България трупа осъдителни присъди за стотици хиляди лично заради него.
Защо държавата не упражнява своето право на регрес и не си потърси парите от един човек, който има имоти за милиони, а ги връщаме ние от собствените си данъци.
Премиерът трябва да отговори на този въпрос.
Това заяви в ефира на БСТВ народният представител от ПГ на „БСП за България“ Явор Божанков, съобщиха от пресцентъра на БСП.
Той припомни, че преди години Цветанов е оправдал придобиването на други имоти с пенсията на тъща си, направени са проверки и не са намерени нередности.
„По-късно, случайно или не човекът, който правеше проверките на НАП, стана депутат от ГЕРБ. Имаше много дела срещу Цветанов, но той никога не пое своята отговорност“, подчерта той. Божанков призова премиерът да спази думите си, че няма да търпи дори съмнение за корупция около себе си.
Явор Божанков заяви, че сега Цветанов оправдава новия си апартамент със заменка 4 пъти под пазарната цена.
„Поставяме въпроса защо строителят се отказва от 1 млн. лв. печалба“, заяви Божанков.
По думите му абсурдни обясненията като на Цачева, че се е разхождала и е видяла една дупка, през Цветанов, който е обяснил, че същия ден, когато е купил новия апартамент, два негови стари апартамента са купени от човек от ГЕРБ. „Не вярвам на нито едно от тези обяснения“, категоричен бе той.
Явор Божанов подчерта, че е станало ясно, че фирмата Артекс, която продала изгодно на Цветанов апартамента, е строила небостъргач в София. По думите му обаче не е ясно дали строежът на небостъргача е щял да бъде разрешен без една поправка в закон, подкрепена от същия човек.
"Не мога да кажа дали по този начин се отблагодаряват, но със сигурност има нещо ние не знаем и той не може да обясни. Този път обяснението с пенсията на тъща му няма да мине", коментира той.
Божанков подчерта, че най-много българските граждани се дразнят от липсата на справедливост.
„Ако те отидат да си купят жилище, няма да получат по-ниска цена, ако дължат данъци, няма да им ги опростят и те с право се питат по-малко важни ли са от Цветанов“, заяви депутатът.
Той попита какъв пример дават тези български държавници на народа, като самите законодатели не спазват законите. Той подчерта, че плащайки 1 млн. лв. по-ниска цена Цветанов не е платил данъци в размер на 200 000 лв. и така е ощетил държавата.

No comments:

Post a Comment