Радев към шефа на НАТО: Не ни се бъркайте, не сме ви колония, ще строим каквито искаме газопроводи...

Много твърда позиция е заел вчера президентът Румен Радев на срещата с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
След като Бойко Борисов направи пореден поклон и тръгна да обяснява, че "не сме троянският кон на Русия в НАТО", Столтенберг отиде при Президента, за да получи същото.
Но е получил точно обратното.
"Не съм съгласен с това Европа и САЩ да ни налагат решения, които не са ни изгодни, без никакви компенсации.
Спирате ни газопроводите, но ако искате да е така, платете 2 милиарда евро на година, каквито загуби ще претърпим.
Но вие не го правите, а ни карате да ви слугуваме, заради "атлантическата солидарност".
Не ни се бъркайте, ние сме свободна страна, не сме ви колония..." - казал президентът.
Столтенберг останал изненадан, но не посмял да каже нищо.
Радев добавил и, че САЩ притежават газопроводите в Украйна, и през тях няма никакъв проблем да тече газ. "Руска агресия" е само ако тече през Северен поток, или през България.
"Защо като минава през нас, говорим за "зависимост от Русия", а като минава през американските тръби в Украйна, няма никаква зависимост?" - попитал президентът.
Очаква се до броени месеци Шайката на Борисов да рухне и властта да мине у силно одобрявания от народа президент...

.Н.

8 comments:

  1. Много ми се иска Президентът да е направил подобно изказване,но се съмнявам. Да не говорим,че не ми цитирате източниците,които са референция за горните изказвания на Радев. които

    ReplyDelete
  2. Лъжа. Опашата. За баламите.

    ReplyDelete
  3. А бе ей, кой измисли да напише тази удорма. Някой крастав келеш дето се чеше, и се чуди какво да напише. И му се иска след това сеир да гледа. Ама няма шарани.

    ReplyDelete
  4. Браво, г-н Президент! САМО НЕ ВРЪЩАЙТЕ ВЪВ ВЛАСТТА Герджиков, защото помня колко гнусно се извиваше в туист на сбирщините на НДСВ в Боровец! Умолявам Ви!

    ReplyDelete
  5. ПРЕЗИДЕНТА ПОЛЕКА ЛЕКАЩЕ ИЗЛЕЗЕОТ КАШАТА НА НАТОВСКИТЕ ТУЗОВИ КОИТО ИСКАТ ПЪЛНО ПОДЧИНЕНИЕ НА НАРОДА ПОД ИГОТО НА САЩ ТОВАНЯМАДА СТАНЕ ДОКАТО МА РУСКА СИЛАИ ВОЛЯ РАДЕВ ДЕРЗАЙ ТИСИ НА ХОД ДОКАЖИЧЕ НЕСИ МИЖИТУРКА А НАРОДЕН ЧОВЕК НЕСЛУШАЙ БОЙКОИ СВИТАТА АСЕ ОЗЪБИ НА ТЕЗИ ГЛАВОЦИ ЧЕСМЕСУВЕРЕНННА СТРАНА ИНЕСЕ НУЖДАЕМ ОТ ОПЕКУНИ

    ReplyDelete
  6. това е фалшива новина, няма за какво да се радвате, Радев е измислен образ - герой от фалшивите новини. Всъщност на срещата в Кошице Румен Радев е подписал Декларация (заедно с президентите от източна европа)в която моли САЩ и Канада за по-голямо военно присъствие в Източния фланг на НАТО от Балтика до Черно море, за възпиране на "руската заплаха". Тя е публикувана на сайта на румънския президент. Иначе в официалния сайт на "нашия" президент е публикувана друга фалшива новина за същата среща в Кошице ,сякаш там президентите обсъждат енергетиката и сякаш нашия защитил българския интерес. Това е лъжа, срещата няма нищо общо с енеретиката, а е точно на военна тема, като присъства генералния секретар на НАТО. Значи на официалния сайт на президента и изобщо в основните български медии не съобщават за истинската цел на срещата. Те крият от народа какви предателства извършва политическата мафия от името същия този народ. Това е декларацията от английската версия на сайта на румънския президент:
    http://www.presidency.ro/en/media/press-releases/declaration-of-the-heads-of-state-bucharest-9-meeting-kosice-28th-of-february-2019

    ReplyDelete