Борисов бесен: Комунистите, дето взеха имотите на Буров, сега искат да вземат и на Цветанов...

Искам да благодаря на всички присъстващи тук. В момента се намираме на гости в Европарламента, на гости сме на г-н Антонио Таяни, но вече има пространство наречено "Атанас Буров".
Първият български политик, който е удостоен с такава чест.
Това каза премиерът Бойко Борисов в сградата на европарламента в Брюксел по време на официалната церемония по откриването на бюст на Атанас Буров, предаде репортер на Novini.bg.
"Атанас Буров е казал, че трябва да бъдем приятели с всички, включително и с СССР, но първи е прозрял, че бъдещето на България е свързано с Европа. За съжаление противопоставянето в България продължава.
Тези, които избиха цвета на нацията след 1944 година, ги няма днес. Напротив. Техните деца и внуци напъват да дойдат тук като троянски коне.
Не искам да си разваляме настроението, но искам да се знае какво означава да се живее в страх. Попитайте наследниците на Буров какво е страх, истински страх. Да не можеш да говориш, да дойдат да ти вземат всичко без съд и присъда.
А какво става сега? Децата и внуците на убийците на Буров ще ми говорят за липса на медийна свобода, когато са обградени от 100 камери и могат да си говорят каквото си искат. Наследниците на Буров ще ви обяснат какво значи страх. Него са го наричали буржоа. А червената буржоа след 1944 година какво правеше?
Кой живееше в най-хубавите апартаменти тогава - на "Позитано", на "Оборище", в центъра? Те ще говорят сега за апартаменти. А ние в село Банкя си карахме Жигулитата и им гледахме Мерцедесите", ядоса се Борисов.
"Стига. Не искам да развалям този хубав празник днес. Още веднъж искам да благодаря на всички тук", завърши премиерът.
По-късно от правителствената информационна служба разпространиха подробности от срещата Борисов - Таяни.
Премиерът Бойко Борисов и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни проведоха среща преди участието си в официалното откриване на изложбеното пространство „Атанас Буров“ в ЕП, съобщиха от "Дондуков" 1.
Двамата обсъдиха въпроса с разглеждането на пакета „Мобилност“ от членовете на Европейския парламент. Антонио Таяни обясни, че пакетът ще бъде разгледан в сряда по предложение на председателя на либералите в ЕП Ги Верхофстад, за да бъде гласуван на предпоследната сесия на парламента за този мандат, идната седмица в Страсбург.
„Смятам, че това е в нарушение на правилника, защото за първи път в пленарната зала ще влезе текст, който е отхвърлен в транспортната комисия“, посочи Борисов. Премиерът е категоричен, че решението за пакета „Мобилност“ трябва да се вземе от следващия състав на Европейския парламент.
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни посочи, че е предложил отлагане на разглеждането на пакета „Мобилност“, но социалистите и либералите в ЕП са гласували против.
Българските евродепутати ще положат всички усилия, заедно с колегите си от останалите държави, засегнати от мерките в пакета „Мобилност“, да не се стига до гласуване в пленарната зала на ЕП на неприемливия пакет за транспортните работници.

1 comment:

  1. На „дебелата" в България се гледа като на „нещо" лишено от сексапил.Ако искаш да отслабнеш и търсиш начин как да спреш похапването- това определено е за теб- няма диети,няма хапчета ,няма досадни упражнения http://bit.ly/2BjCdTi

    ReplyDelete