Симеонов: Сделката за дълговете на мюфтийството е между Борисов и Доган

"Много често, да не кажа винаги, когато има някаква непочтена сделка или действие, то се прикрива или под маската на секретност или националната сигурност.
В случая става въпрос за един некоректен длъжник, който продължително време не си плаща данъците. Сделката е между Борисов и Доган.
Това решение не е съгласувано с Обединените патриоти, което е елементарна коалиционна етика.
Това решение е с натиск отгоре и с него държавата се отказва от взимания, които вече е постигнала със съдебни дела".
Това коментира в Сутрешния блок на БНТ коментира Валери Симеонов, депутат от ПГ на Обединени патриоти, председател на НФСБ по повод решението за опрощаване на дълговете на Главното мюфтийство. Главният мюфтия е лице, което е осъждано, той не може да бъде източник на достоверна информация, категоричен е Симеонов.
Опрощаването на дълговете е порочна практика, при която се насърчава нарушител на закона да не плаща данъци, като те му се опрощават. Мантрата за националната сигурност и тези шаблонни заклинания да няма етническо напрежение, всъщност водят до едно решение, което най-вероятно ще мине и на второ четене, смята Симеонов.
За заплати на имамите се получават по два милиона от Турция, категоричен е Симеонов.
"Основната част от тези осем милиона дългове са натрупани от загубени дела по отношение на претенциите на Главното мюфтийство за вакъфските имоти, които са трайно, изконно, собственост на държавата, за които има споразумение между България и Турция, с което турската държава се отказва от тях. Само от тези дела Главното мюфтийство дължи над пет милиона лева - държавата трябва да получи тези пари", посочи Валери Симеонов.
"Подходът при финансиране на вероизповеданията трябва да бъде променен - защо всички да сме длъжни да плащаме данъци - ние може да сме атеисти, например?", попита Симеонов.
"Може да вземем успешни подходи от други държави, например Унгария. Тук цялата работа е да се прикрие схемата на източване на българската държава от мюфтийството", категоричен е бившият вицепремиер. Той заяви, че директно отправя упрек към министър-председателя, който е в основата на това опрощаване.

No comments:

Post a Comment