Хибридна атака: Полша на върви по "свирката" на ЕС, и веднага... доказаха, че Джак Изкормвачът е поляк...

23-годишен полски бръснар е известният Джак Изкормвача.
Това потвърдиха пресни ДНК тестове от оцапан с кръв шал. Аарон Космински е известният сериен убиец, който през 1888 г. ловува по улиците на викторианския Лондон, твърдят учените.
Той е известен с това, че прерязва гърлата на жертвите си и взима органите им като трофеи.
Новите доказателства установяват, че две различни групи следи от ДНК върху шал съвпадат с тези на Космински и една от убитите му жертви Катрин Едоуз.
Полският емигрант е живял с двамата си братя и сестра си на "грийнфилд стрийт", само на 200 метра от мястото, където е била убита третата му жертва - Елизабет Страйд.
ДНК-изследванията потвърждават учени от университета на Ливърпул "Джон Мурс", които споделят своите открития в списанието "Journal of Forensic Sciences", пише DailyMail.
„Описваме за първи път систематичен анализ на молекулярно ниво на единствените оцелели физически доказателства, свързани с убийствата на Джак Изкормвача.
Намирането на двата съответстващи профила от едно и също доказателство увеличава статистическата вероятност за цялостната му идентификация и подсилва твърдението, че шалът е автентичен", пишат учените.
48-годишният бизнесмен Ръсел Едуардс, който е купил шала на търг през 2007 г., се е свързал с учените преди няколко години. Намерен е до тялото на Едоуз, оцветен с кръвта й. Едоуз е заклана от Космински в нощта на 30 септември 1888 г. в Митър Скуеър, Уайтчапел, където нейният бъбрек е бил изваден, а бузите й са разкъсани. Говори се, че след това серийният убиец е изял бъбрека си в отвратителен и изкривен акт на гордост.
Едоуз е втората жена, която умира в ръцете на Джак Изкормвача същата нощ - той прерязал гърлото и на Елизабет Страйд, час по-рано.
През 2014 г. д-р Яри Лухелайнен, един от авторите в доклада от тази седмица, изучава същия шал. Той първи свързва данните от шала с Космински. Но неговите твърдения бяха разтърсени от други учени, които казаха, че е направил „грешка в номенклатурата“ в своя анализ.
130-годишната мистерия на идентичността на убиеца продължава, но тези нови открития изглежда най-накрая разобличават злодея.

Източник: 168 часа

No comments:

Post a Comment