Мега наглост: Дипломат на САЩ опита да вкара мина на летище в Москва! За същото в САЩ щяха да го пратят в Гуантанамо...



В московското летище Шереметиево служител на американското посолство се е опитал да превози мина в багажа си, съобщи руското външно министерство.
САЩ изглежда се опитват да тестват надеждността на осигуряването на безопасност в Русия не само отвън, с всевъзможни провокации с бойни кораби и самолети около нашите граници, но и от вътре.
При това, използвайки дори служител на посолството си.
В московското летище Шереметиево служител на американското посолство се е опитал да превози мина в багажа си, съобщи руското външно министерство.
Според данните на Министерството на външните работи на Русия, тази сутрин е открит обект, подобен на минохвъргачна бомба, когато е проверяван багажа на американеца.
Веднага са извикани експерти по взривотехника и сапьори, които потвърждават че това наистина е мина с предпазител, но без експлозив, въпреки че в корпуса му има следи от такъв»,- коментират от ведомството.
САЩ изглежда се опитват да тестват надеждността на осигуряването на безопасност в Русия не само отвън, с всевъзможни провокации с бойни кораби и самолети около нашите граници, но и от вътре. При това, използвайки дори служител на посолството си.
Според думите на руските дипломати служителят на посолството на САЩ е напускал Русия след приключване на командировката си, а за откритата мина заявява оригинално, че била «за лична колекция».
Тъй като закъснява за полета, служителите на летището му помогат да си преиздаде билета, а в 14:35 излита Ню Йорк , но без мина. Външното министерство а Русия също отбеляза, че това лице е пряко свързано с въоръжените сили на САЩ. От ведомството разглеждат инцидента като опит за провокация срещу руски транспортен обект.
Линейното управление на Министерство на вътрешните работи по транспорта в летище Шереметиево незабавно е уведомило американското посолство за случилото се.
«Надяваме се, че ще ни разяснят поведението на служителя си», добавиха дипломатите.

 News Front

No comments:

Post a Comment