Прокуратурата се зае с оневиняването на Цветанов...

Прокуратурата започва проверка по случая с луксозния апартамент на Цветан Цветанов.
Със 100% сигурност може да се каже, че Цветанов ще бъде оправдан, защото проверяващите са назначени от самата управляваща партия.
Припомняме, че КПКОНПИ не откри никакви проблеми, че друг министър - Горанов, живее в огромен апартамент, подарен му от Кирил Домусчиев.
Новият имот е придобит от втория човек в ГЕРБ за 4 пъти по-ниска цена от пазарната, алармираха вчера в свое разследване Антикорупционен фонд и Свободна Европа.
Според разследването Цветанов се сдобива с 315 квадрата в сграда на годината за 2017 г., през юни миналата година.
Апартаментът струва над 380 хиляди лева. За този имот той разменя със строителя две свои жилища, заедно с две паркоместа.
Доплаща и 100 000 лева. Още същия ден двете жилища, които Цветанов използва в бартера, са продадени на бивш негов подчинен – Симеон Велков, показва справка, с която bTV разполага.
Днес Велков работи в РВД, но е бил част от екипа на ГЕРБ допреди две години.
Оценката на двата апартамента и паркоместата, когато Цветанов ги продава е близо 290 хиляди лева.
Същите обаче са придобити от Велков за 470 хиляди лева. Прокуратурата ще разследва сделките в следващия един месец.
"Обичайно се изискват документи, изисква се информация от Агенция по вписванията, снемат се обяснения от продавачи, купувачи, прави се една експертна справка за пазарната стойност на определен имот и се взема решение дали има извършено престъпление”, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

1 comment:

  1. Ще излезе всичко точно ,но рано или късно ще конфискуват тези апартаменти

    ReplyDelete