Adsense-top

Цецо най-после полетя на изтребител - на симулатор...

"С огромен интерес днес участвах в симулация на полет с изтребителя F-16 Блок 70.
За целта компанията, производител на самолетите - "Локхийд Мартин", осигури оригинален симулатор. 
Всички присъстващи имахме възможността да се запознаем с оперативните способности на F-16 Блок 70, който компанията предлага на Българските военновъздушни сили.
Това написа във фейсбук председателят на ПП ГЕРБ Цветанов Цветанов, който изпробва как ще летят българските F-16.
Преди дни бе организирана демонстрация какво представлява полетът на изтребител F-16 блок 70 в София от производителите на бойните самолети "Локхийд Мартин".
Локхийд очевидно предлагат единствено симулатор, защото все още такъв изтребител не съществува.
Могат обаче да предложат и компютърна игра.
Първи в симулатора на пилотската кабина за пробен полет седна командирът на Военновъздушните сили ген. Цанко Стойков. Заедно с него бяха и курсанти от военния университет, които един ден ще летят на тези изтребители.
"След симулацията посочих, че след успешни преговори между правителствата на България и на САЩ биха се постигнали резултати от взаимен интерес. Това би позволило през юли тази година да бъде ратифициран договорът от Народното събрание на България. Страната ни изпълнява ангажиментите си да модернизираме българската армия и да изградим оперативни способности, съвместими с нашите партньори от НАТО", обяви още Цветанов.
"Днес лично се убедих, че самолетът F-16 Блок 70 разполага с най-модерната технология и неговото придобиване ще задълбочи стратегическото ни партньорство със САЩ за десетилетия напред и ще направи армията ни напълно интегрирана с изграден капацитет, съответстващ на НАТО", добави той.

No comments:

Post a Comment