Отворено писмо разкова Цветанов! Вижте една храбра българка срещу господаря на политическата воня!

ОТВОРЕНО ПИСМО
ДО ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ – ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРТИЯ „ГЕРБ”
Господине,
Подаването на Вашата оставка като депутат от 44-тото Народно събрание, както и от двете комисии в него, предизвика много въпроси. Затова и аз, като една от народа, или както Вие ни наричате – мат`рияла, като част от Вашия суверен, искам да ми отговорите:
- Редно ли е според Вас след като последните десет години сте работили само като политик, да си позволявате покупката на седем апартамента, след като има много българи, които губят жилищата си заради политиката на геноцид върху българския народ, която е емблема на партията Ви?
- Как сте спестили от едни заплати пари за подобно жилище, за което явно официалните Ви доходи не съответстват?
- С какви пари ходихте всяка седмица на молитвени закуски, срещи и разговори в САЩ? Като каква идваше Вашата съпруга, при положение, че по протокол не се налага да Ви придружава и кой й плащаше сметките? Колко струват на българския народ Вашите екскурзии по света?
- Смятате ли за редно български политик демонстративно да носи копчета на ръкавели на чуждо разузнаване?
- Какви са връзките Ви със собствениците на „Артекс” /всичките дъщерни дружества/, пускали ли сте сигнал срещу тях и какво се е случило с него?
- Вие ли поискахте да купите /замените/ апартамент в тяхна сграда или те Ви предложиха сделката след започване на проверката?
- Те ли Ви предложиха преференциалната цена или Вие настоявахте за такава? И изобщо има ли платена цена или това беше престация срещу законодателната „услуга”?
- Извън стойностите по нотариалния акт, записани почти на данъчна оценка, други плащания има ли направени по сделката?
- По сделката с цел избягване на по-високи такси и данъци, има ли вписана занижена стойност и според Вас това не е ли нарушение на данъчното законодателство с цел Вашето облагодетелстване при плащането на данъци и такси по сделката, като се има предвид разпоредбата на ЗМДТ, че данъците при замяната се изчисляват върху цената на имуществото с по-висока стойност? С колко сте ощетили държавният бюджет при посочената в нотариалния акт силно занижена цена на придобития от Вас имот?
- Каква е ролята Ви в изготвяне, внасяне и гласуване на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията относно удължаване срокът на разрешенията за строеж за две категории строежи и това не облагодетелства ли пряко Вашия продавач и то по време непосредствено преди сделката?
- Не считате ли за конфликт на интереси, за корупция и престъпление подобно преплитане на политическо, служебно и лично отношение при тази сделка?
- Считате ли за редно всички подобни сделки на занижени цени да бъдат разследвани и считате ли за редно да бъдат разследвани от Вашите приятели, които сте назначили за разследващи в комисиите и прокуратурата? Смятате ли за редно господин Георгиев, председател на Комисията по корупция, също да е декларирал неверни данни пред комисията и същият този човек има ли моралното право да бъде на този пост?
- Смятате ли, че имате моралното право да запазите този придобит по безкрайно спорен начин имот и да останете изобщо в политиката?
- Смятате ли, че имате моралното право да подготвяте изборите и да предлагате кандидати за евродепутати?
Господине, аз знам, че няма да получа отговор на въпросите си, защото няма независимост на властите, а Вашата партия се е сраснала с държавата. Но знайте, че от пари, ограбени от българският народ, никой нищо добро не е видял! Наглостта и арогантността преминаха всякакви човешки, морални и политически граници!
Вие, господине, сте никой! А на поставените въпроси, бъдете сигурни, че един ден не само ще се дадат отговори, но и ще получите справедливост! Справедливостта на народа, не на Вашата шайка, справедливостта на пенсионерите с 200 лева пенсия, на умиращите от глад хора по селата, справедливостта на работещите бедни, загубили единствените си жилища заради „успешната” Ви политика на геноцид спрямо българския народ!
А дотогава Ви пожелавам само помени в новия Ви апартамент! Защото не може да градите щастие върху гърба и нещастието на народа си!

Елена Гунчева

No comments:

Post a Comment