Adsense-top

Тома Биков: Г-н Цветанов е изключително авторитетен човек в рамките на ГЕРБ и то с основание

Според мен всеки случай трябва да се гледа поотделно. Позицията на Бойко Борисов е една линия, която се поддържа постоянно от премиера.
Това коментира в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков по темата с апартаментите на политиците. 
По отношение конкретно на имотите на Цветан Цветанов Биков заяви, че този случай „ще бъде разгледан в детайл и ще бъде взето правилното решение“.   „Г-н Цветанов е изключително авторитетен човек в рамките на ГЕРБ и то с основание, според мен. Този скандал е част от предизборната кампания, със сигурност“, заяви Биков.
Припомняме, че през 2013 година същият Тома Биков в качеството си на водач на листата на ДБГ  заяви по адрес на Цветанов: "Виждам следното бъдеще за Цветан Цветанов: да ходи на разпити в прокуратурата, после на съдебната скамейка и после в затвора".
„Темата пред кампания в момента за съжаление е тази, а не тези, които ние бяхме планирали. Хората, които пускат това разследване, трябва да знаят с пълно съзнание, че вече участват в предизборната кампания“, добави днес той. 
Биков разкри и какво му е обяснил Цветанов относно спорния апартамент: „Той е заменил два обзаведени апартамента за един, който е на шпакловка и замазка, в същия квартал, горе-долу същата квадратура, като е доплатил около 100 000 лв. Не мога да кажа дали е така, аз бих се доверил на г-н Цветанов“. 
На въпрос дали фирмата-строител би могла да бъде принудена да продаде апартамента на занижена цена на Цветанов в замяна на помощ, която да позволи продължаването на строителството на сградата, Биков отговори: „Не мисля. Познавайки г-н Цветанов, не мисля, че това е негов стил. Ние сме в кампания и това е част от кампанията, подготвено е. Всичко излиза на порции, не излиза наведнъж“. 
Той каза още, че в парламента не се черпят за ново жилище.   За апартамента на Цецка Цачева той каза, че не изключва продажбата да е „с цел престижни клиенти“. Тя е продала два имота в Плевен, за да си купи един в София. Биков предположи, че тя е имала и спестявания. „Не мисля, че г-жа Цачева някой би могъл да я обвини в корупция“, посочи той.
"Г-н Радев обича да коментира някакви неща предварително. Има кой да издава предварително присъди в нашата държава, това е президентът Радев, не съм аз", каза депутатът относно изказването на държавния глава. "Аз съм убеден, че премиерът ще вземе възможно най-адекватното решение в тази ситуация", добави той.

No comments:

Post a Comment