Adsense-top

Ангел Исаев - депутатът на ГЕРБ, със средно образование и без ден работа в парламента

Запознайте се с 47-годишния депутат Ангел Исаев само със средно образование и нито ден работа откакто е постъпил в парламента преди 2 години.
Вниманието ни беше насочено към него след интервюто му при колегите от БТВ, което може да изгледате най-долу (или тук), за да се убедите сами как народният първенец едвам връзва едно смислено изречение на български.
Исаев е избран с преференциален вот от листата на ДПС в Бургас, най-вероятно погрешка, въпреки че той отрича. Същото мислят и от партията му, която го кара да се откаже от сладкото депутатско място.
Той обаче отказва, а те го изключват. И така вече две години той е независим народен представител, но при избирането на кабинета на ГЕРБ гласува не с партията на Доган, ами с тази на Бойко. Твърди, че няма голяма разлика между двете.
Оттам насетне той е като фантом в парламента. Внесени законопроекти - няма. Официални запитвания към министри - нада. Изказвания от трибуната на парламента - нула. Участия в парламентарни комисии - йок.
47-годишният мъж няма висше образование, в момента следвал История във Великотърновския университет. Иначе поне средно образование има, както и "експертиза в областта на общественото хранене и като строителен техник". По негови думи, които ще приемем на доверие, знае български, турски и руски език.
Влече го обаче външната политика, тъй като е член на групите за приятелство с Дания, Палестина и Колумбия.
Запитан "Какво правите в групата за приятелство с Колумбия?", той отвръща кратко: "Това приятелство, за съжаление, не се развива".
Шанс. Ами Палестина?
"Ами ходя от време на време, когато ми се обади някой от колегите."
Колегите в телевизията явно ги "дострашава" да го питат какво пък прави и в групата за приятелство с Дания, затова решават да го карат на сигурно и да му подадат възможно най-ниската топка: "Какво работите като депутат?"
Ниска, ниска, ама коварна. Въпросът явно е неясно зададен, защото Исаев отвръща: "В какъв смисъл какво работя?"
Депутатът има и сътрудник... май. Отскоро е там момчето, но самият Исаев не знае той какво прави и защо му плаща. Май за общуване с електората, несигурно отговаря народният представител. Който впрочем дори и заплатата си не знае колко е, защото я дарявал, вика. Поне има добро сърце.

No comments:

Post a Comment