Кирил Добрев: Не прави чест на Станишев и Миков да говорят срещу Йончева! Тя е кошмарът на ГЕРБ!

Елена Йончева ще разшири подкрепата за БСП на изборите за Европейски парламент. Елена Йончева е символно лице, лицето, което поведе борбата срещу корупцията. Това заяви в предаването "Плюс - минус" по Нова телевизия зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.
,,Елена е страхът на ГЕРБ, тя е техният кошмар! Не прави чест на Станишев и Миков, на Цветанов и Тома Биков да говорят срещу Елена Йончева", подчерта зам.-председателят на БСП.
„Не ме изненада това гласуване. Вчера протече един изключително динамичен пленум. Това е разликата между лидерите на БСП и другите лидери. Нашите си ги избираме, а другите си ги назначават. Проведе се тайно гласуване. Участваха 172 души. Резултатите са ясни. Смятам, че с това темата "водач за листа" за БСП е приключена”, коментира още заместник-председателят на БСП Кирил Добрев относно избора на водач на евролистата.
А на въпрос дали президентът на ПЕС Сергей Станишев ще намери място въобще в листата на БСП отговори - че колкото по-надолу в листата ще падне Станишев, ще реши пленумът.
По думите на Добрев, това, което предстои на партията занапред, е една тежка кампания, която БСП трябва да спечели.
„Не мога да видя никакво разединени на партията. Да приемем хипотетично, че Сергей Станишев и Елена Йончева са получили много номинации. Това показва, че вътрешните ядра подкрепят с еднаква сила и двамата. Ние търсим разширяване на подкрепата. В този смисъл взехме едно много прагматично решение, избирайки Елена Йончева”, обясни Добрев.
"Не е добра атаката срещу политическия апарат на БСП. Атаката по тях ще им изиграе много лоша шега. Това, което правят Станишев и Миков, не им прави чест, защото тези хора са същите, нито един човек не сме сменили", подчерта Кирил Добрев, коментирайки обвиненията, че 20 души, които са на договор с БСП, са гласували за Йончева.
„Това, което говорят Тома Биков, Цветан Цветанов и двама бивши председатели на БСП, не им прави чест. Всички аргументи, които използват срещу Елена... Елена е стратегът за ГЕРБ, Елена е техният кошмар. Това лице се ползва с по-голямо доверие от Станишев”, разясни още Добрев пред Нова телевизия.
На въпрос защо слага Станишев и Миков от страната на ГЕРБ, Добрев отсече: „За бивши председатели или хубаво, или нищо!”.
„Не мога да видя никакво разединени на партията. Да приемем хипотетично, че Сергей Станишев и Елена Йончева са получили много номинации. Това показва, че вътрешните ядра подкрепят с еднаква сила и двамата. Ние търсим разширяване на подкрепата.
В този смисъл взехме едно много прагматично решение, избирайки Елена Йончева”, коментира Добрев. „Спорът не е за Сергей или Елена, а за това ще успеем ли да вкараме регламент”, посочи той.
За БСП темите "Истанбулска конвенция" и "пакт за миграцията" са затворени, бе категоричен той.
С новата група евродепутати, които ще изпратим, ще налагаме националнозначими теми, каза още Кирил Добрев.
"Европейските избори са инструмент за свалянето на това порочно управление. Те могат да покажат друго съотношение на силите", каза Добрев. И попита дали премиерът Борисов е готов да подаде оставка, ако ГЕРБ загуби евровота.
А за себе си каза: "Играя за победа!" И даде да се разбре, че ще подаде оставка, ще поеме цялата политическа отговорност, ако социалистите загубят тези избори.
Добрев отговори и на въпроси дали има разнобой между БСП и ПЕС.
,,Ние нямаме разнобой с ПЕС, имаме аргументи. Какво трябва да защитаваме? Националните интереси на страната или европейските интереси на ПЕС?'', попита Добрев, визирайки разнопосочните мнение между европейските социалисти и БСП по отношение на Истанбулската конвенция и санкциите срещу Русия.

No comments:

Post a Comment