Боян Чуков: Това не е самосиндикален акт, организиран е от военна група (най-вероятно от САЩ)...

След обработване на редица алтернативни информационни сайтове в англоезичния сектор на глобалната мрежа може с достатъчна увереност да се твърди, че атаката срещу двете джамии в Christchurch, Нова Зеландия е планирана и извършена от компактно паравоенно подразделение.
Версията за „терорист-единак“ не издържа на получените допълнителни факти и снимки. На някои от изложените в интернет снимки се виждат двама мъже въоръжени с автоматично оръжие. На снимката се вижда един от задържаните от местната полиция атентатор, който е цветнокож.
Като допълнение може да се цитира и турският президент Реджеп Ердоган, който изрази аналогично мнение, че терористичната атака в Нова Зеландия не е „индивидуален акт“.
А Ердоган има под ръка MIT. Местната медия Maori News от 15-ти март в 6.50 PM (местно време) съобщи, че освен обявените публично инциденти в двете джамии е имало и престрелка около болницата на Christchurch.
Няма как самостоятелно „терорист-единак“ да извърши всички тези действия едновременно в различни точки на града.
Терористичният акт в Christchurch постави началото на нов модерен технологичен подход, който вероятно ще се използва и в бъдеще.
Освен камерата GoPro (екшън камера) Бренън Тарант използва по един нов креативен начин възможностите на социалните мрежи за да покаже кървавия хаос по света on-line.

Боян Чуков, Фейсбук

No comments:

Post a Comment