Дариткова: Апартаментгейт e координирана атака срещу ГЕРБ

Скандалът „Апартаментгейт“ е координирана атака срещу ГЕРБ.
Оставките в партията са прекратили кризата, а ГЕРБ ще излезе по-стабилна от ситуацията, продължавайки напред към европейските избори.
Това каза номинираната за председател на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в предаването „Лице в лице“ по bTV.
„Тази координирана атака наистина нямаше как да бъде оставена без реакция. Ние в ПП ГЕРБ сме показали, че винаги носим отговорност, дори и тогава, когато няма доказателство за вина, за разлика от нашите опоненти, които даже при повдигнати обвинения са горди да поставят подобни персони като водачи на евролистите си.
Ние сме постъпили така от съзнанието за морална отговорност, а в политиката отговорност се носи именно чрез оставки и на избори”, заяви Дариткова.
„Вярвам, че по този начин сме прекратили всички инсинуации по темата.
Прекратили сме и сме преодолели кризата, защото трябва да бъдем единни. Вярвам, че ще излезем по-стабилни след тази криза и ще вървим напред, защотo за нас сега голямото предизвикателство са именно европейските избори”, добави тя.
Валери Симеонов пожела на Дариткова "цветя и рози по пътя й прашен" Парламентарните партньори на ГЕРБ засвидетелстваха в кулоарите на Народното събрание уважение към решението на управляващата партия Дан... Прочети повече Дариткова заема поста, след като вчера Цветан Цветанов обяви, че напуска Народното събрание след скандала с апартаментите на властта. Тя била информирана снощи, че е предложена да заеме неговото място.
„Вече успях да се дистанцирам от образа на г-н Цветанов, защото заявих, че ще се стремя към неговите диалогични опити да намери здравия консенсус в Народното събрание, но в никакъв случай не мога да бъда Цветанов в парламента”, каза Дариткова.
Добави и че няма да прибягва до рекет или сделки, за да събира кворум за започване на работата на парламента, защото това „не кореспондира с начина на функциониране на Народното събрание”. Аз съм реалист и вярвам, че ще се търси национално възможния консенсус”, посочи новият парламентарен шеф на ГЕРБ.

No comments:

Post a Comment