Какво става в държавата: МВР ЗАПЛАШВА Елена Йончева защото разследва тайните центрове за бeжанцu, които строят!

Това, което в МВР наричат „манипулации“ и „спекулации“, обикновените граждани като нас, наричат информация. Ние имаме право да знаем какво прави правителството в Странджа. И затова Елена Йончева пита!
Но нека все пак да видим какво казва МВР:
„Чудно ми е как водачът на листата на БСП за предстоящите европейски избори не прави разлика между „бежански лагер“ и „временен кризисен център“. Така видимо ядосан заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов отговори на днешните критики на БСП, че ще се строят бежански лагери на територията на Любимец, Елхово и Малко Търново.
Той увери гражданите на трите общини, че няма да се строят бежански лагери и призова социалистите да спрат със спекулациите и манипупацията, за да не се страхуват хората.
По думите на Ципов, цитирани от news.bg, днес гражданите са станали свидетели как БСП с изключително елементарни спекулации се опитва да се заиграва със страха на българските граждани.
Ципов разясни, че бежанските центрове са поделения на Държавната агенция за бежанците, а временните кризисни центрове ще бъдат на обекти на МВР.
Тези обекти на МВР се намират в покрайнините на трите населени места, оградени са, до тях няма свободен достъп и има охрана от служителите на МВР, поясни Ципов.
Ципов увери хората, че трябва да бъдат спокойни, защото това, което предстои да направи МВР, е да проведе процедура за подготовка на площадки за временни кризисни центрове. Тези временни кризисни центрове се предвидени в програма за справяне със засиления миграционен натиск на българо-турската граница, която бе приета през 2016 г.
След като две години въпросът стои на вниманието на българската общественост и на вниманието на хората от горепосочените населени места, трябва да опровергаем едни откровени лъжи, които чухме през днешния ден, ядоса се Ципов.
Той обясни, че временните кризисните центрове от затворен тип, представляват място, в което един незаконно преминал границите мигрант ще бъде задържан, ще му бъде снета самоличността и ще бъде извършена АФИС регистрация. Ако не разполага с документи, ще му бъдат направени интервюта от органите на Гранична полиция и ДАНС.
„Няма подготовка за заселване на територията на тези населени места с бежанци“, заяви категорично зам.-министърът и посочи, че в момента миграционният натиск на страната ни е нулев.
Значи хем няма миграционен натиск, хем МВР прави „кризисни центрове“ в Странджа. Защо се дават средства, след като няма необходимост?!
Припомняме, преди дни от поръчка на МВР стана ясно, че в Малко Търново и Елхово ще бъдат построени селища съответно за 280 и 1600 души (а Германия ще ни “връща” между 150.000-300.000 “бежанци”). По непотвърдена информация целта на въпросните селища е била именно настаняването на мигранти. Тогава кметовете на двете населени места заявиха, че не знаят за тези планове на МВР.
Жителите на Малко Търново заявиха категорично, че не желаят бежански лагер в близост до домовете си. И обявиха протестна готовност. Заради създалото се напрежение заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов увери, че няма да се строят бежански лагери, а се разчистват площадки за временни кризисни центрове в случай на миграционен натиск от Турция.
Аха, и откъде ще дойде този „миграционен натиск“ като войната в Сирия приключи и хората се връщат по родните си места?! Може би от Германия (а Германия ще ни “връща” между 150.000-300.000 “бежанци”)?!
Въпреки това днес БСП реагираха остро и се обявиха против изграждането на кризисни центове за настаняване на бежанци. Те се заканиха, че ако обществените поръчки не бъдат отменени, социалистите ще подкрепят протестите на гражданите в трите общини.
Нека уточним, че ако ръководството на МВР вижда някаква разлика между „бежански лагер“ и „временен кризисен център“, то тя е известна само на полицията. А за обикновените хора разлика няма. И нека осветлим заместник-министъра на вътрешните работи, че хората в Странджа и в България не искат нито „бежански лагери“, нито „временни кризисни центрове“. Между другото Елена Йончева и БСП се обявиха против така наречените „временни кризисни центрове“, защото нашият народ знае, че временното е по постоянно и от най-постоянните неща. И защото никой не казва какво ще правят с „бежанците“, след като установят самоличността им(а Германия ще ни “връща” между 150.000-300.000 “бежанци”).
Вторият въпрос е защо точно сега, след като Германия реши да връща бежанците в страните, където те за пръв път са се регистрирали, се активизира направата на тези „кризисни центрове“?! И точно в тази връзка Елена Йончева попита дали има договореност на българското правителство с Германия, да приема обратно „бежанци“, които Германия вече е приела, а сега иска да ни ги натресе отново на нас(а Германия ще ни “връща” между 150.000-300.000 “бежанци”)?!
Трето, не е работа на МВР да дава оценки на въпросите, които депутатите отправят къмправителството. Нали уж МВР беше деполитизирана институция?! А в случая имаме заместник-министър на МВР, който нарича въпросите на депутатите „манипулации и спекулации“. И понеже МВР е силова структура, такива „характеристики“ не могат да се приемат другояче, освен като заплахи. Защото работата на МВР е да защитава реда, а не да се меси в политическия процес и да дава оценки на питанията на депутатите. Хората затова избират депутати, за да питат те правителството за всичко. А не, за да получават оценки на въпросите си от силови структури като МВР.

TheSofiaTimes

No comments:

Post a Comment