Александър Симов: Апартамент за 1 млн. лв. не е битовизъм, г-н Цветанов

"Последните скандали Цветанов нарече битовизми. Битовизъм ли е да търси разликата в един апартамент, който е 1 млн. лв.
Това не е битовизъм, а стил на управление и ясно доказателство какво представлява то". Това заяви пред БНТ народният представител от ПГ на "БСП за България" Александър Симов.
Той обясни, че последните събития ясно показват идеологията на управление на страната ни.
Александър Симов: Апартамент за 1 млн. лв. не е битовизъм, г-н Цветанов
"Стана ясно, че има цяла мрежа от хора партийци, чиято основна цел в управлението е да се сдобият с евтини апартаменти", категоричен бе Симов. Той припомни, че водачът на листата им Мария Габриел, само преди няколко години, също е била замесена в подобен скандал - да използва на безценица жилище на Столична община, за което тя обясни, че е стокирала нещата си там. Симов подчерта, че е странно, че министърът на правосъдието е подала оставка, а съдия Панов да не подаде. "По апартаментна линия той си е направо коалиционен партньор на властта. Не виждаме морал в тази постъпки", коментира социалистът.
Александър Симов заяви, че думите на турския министър  Чавушоглу за намеса във вътрешните ни работи са накарали веднага премиера Борисов да реагира по пожарникарски. "Това, което Турция е настоявала да бъде направено, то е направено със закон- затова може да предположим, че ГЕРБ са приели това, което Турция е искала", заяви той. Симов попита- къде е останал образът на Борисов, на големия международник, който за 6 часа разговор не е могъл да издейства извинение. "Но от тяхна гледна точка- за какво да се извиняват, тяхното желание е били изпълнено. Това е вътрешнополитически проблем и той е в партия ГЕРБ", обясни депутатът.
Според него поведението им и след острата реакция, при желанието им да опростят дълговете на Мюфтийството, показва, че  се огъват при всяко силно влияние, за да се харесат на всички. "Всичко говори, че натискът отвън е бил удовлетворен и България е станала заложник на чужд държавен интерес", заключи Александър Симов.

No comments:

Post a Comment